Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Biden v bublině osudovosti? Vsugeroval si, že musí být dál prezident, míní amerikanista Lepš

Americký prezident Joe Biden má za sebou rozhovor se stanicí ABC. „Byl to pro něj velmi sledovaný test. Vedl si lépe než v té katastrofální předchozí debatě. Domnívám se ale, že ne tak, aby utnul debaty o svém stavu,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS amerikanista Jakub Lepš. Výkon byl prý asi o 30 procent lepší, jenže on potřeboval […]
Menej ako 1 min. min.

Americký prezident Joe Biden má za sebou rozhovor se stanicí ABC. „Byl to pro něj velmi sledovaný test. Vedl si lépe než v té katastrofální předchozí debatě. Domnívám se ale, že ne tak, aby utnul debaty o svém stavu,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS amerikanista Jakub Lepš. Výkon byl prý asi o 30 procent lepší, jenže on potřeboval 100 procent.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump se nebojí Bidena, ale mladých kolegů, řekl Klvaňa. Kdo může prezidenta v kampani nahradit?

Biden mimo jiné prohlásil, že je nejkvalifikovanějším kandidátem do nadcházejících prezidentských voleb, ve kterých se postaví proti exprezidentu Donaldu Trumpovi. „Biden žije v bublině osudovosti, že má být i v příštím volebním období prezidentem. Tvrdě odmítal akceptovat, že by se jeho mentální a fyzický stav byť jen o něco zhoršil oproti roku 2020, nebo že by na to nestačil,“ popsal Lepš.

Scénář, že by Biden z boje o prezidentský post odstoupil, je podle Lepše nepravděpodobný. „Nepřipouští jakékoliv pochyby. Na druhou stranu, mezi demokraty, zejména v Kongresu, se zdá, že tlak, aby své místo přenechal jiným, narůstá,“ uvedl amerikanista. Dodal, že si demokraté před srpnovým summitem, na kterém musí nominovat kandidáta, projdou těžkým obdobím.

Podle komentátora Romana Jocha působil Biden místy až zpupným dojmem. „Tvrdí o sobě, že je nejlepší kandidát, že je nejlepší prezident. Řekl, že jedině kdyby sestoupil bůh všemohoucí a řekl mu, aby nekandidoval, tak jedině tehdy by byl ochoten nekandidovat. To mi přijde dost arogantní vyjádření,“ konstatoval Joch ve vysílání CNN Prima NEWS.

Komentátor Roman Joch o Joe Bidenovi:

Jeho nominace je podle něj jistá na 99 procent. „Jedině výrazné selhání zdraví by v tom zabránilo. A kdo by ho mohl nahradit? Cesta nejmenšího odporu by byla jeho viceprezidentka Kamala Harrisová. Podle průzkumů je ale pro demokraty nejvhodnější bývalá první dáma Michelle Obamová. Ta však kandidaturu vždy odmítala,“ uzavřel Joch.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Biden funguje už jen několik hodin denně, přiznává jeho okolí. Demokraté nemají plán B

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie