Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bidena by teraz volilo 41 percent Američanov, Trumpa 39. Desať percent ovplyvnil verdikt súdu

Joea Bidena by teraz volilo prezidentom 41 percent Američanov, zatiaľ čo Donalda Trumpa by podporilo 39 percent oprávnených voličov. Vyplýva to z údajov dnes zverejneného prieskumu Reuters/Ipsos. Desať percent republikánskych voličov by podľa ankety za Trumpa nehlasovalo vzhľadom na štvrtkový verdikt súdnej poroty, ktorá exprezidenta uznala za vinného vo všetkých bodoch obžaloby z falšovania záznamov […]
Menej ako 1 min. min.

Joea Bidena by teraz volilo prezidentom 41 percent Američanov, zatiaľ čo Donalda Trumpa by podporilo 39 percent oprávnených voličov.

Vyplýva to z údajov dnes zverejneného prieskumu Reuters/Ipsos. Desať percent republikánskych voličov by podľa ankety za Trumpa nehlasovalo vzhľadom na štvrtkový verdikt súdnej poroty, ktorá exprezidenta uznala za vinného vo všetkých bodoch obžaloby z falšovania záznamov v súvislosti s platbou pornoherečke pred voľbami v roku 2016. Peniaze mali zabezpečiť jej mlčanie o údajnom romániku, ktorý pritom Trump stále popiera.

Trump označil proces v New Yorku za nespravodlivý, sudca je vraj diabol

Podľa prieskumu vykonaného krátko po štvrtkovom oznámení poroty 56 percent registrovaných republikánskych voličov uviedlo, že prípad nebude mať žiadny vplyv na ich hlasovanie. Päťdesiattri percent sa priklonilo k názoru, že v reakcii na výsledok súdu skôr podporí Trumpa, ktorý vyhlásil, že obvinenia proti nemu sú politicky motivované, píše agentúra Reuters.

Zo všetkých registrovaných voličov 25 percent uviedlo, že svoj hlas Trumpovi skôr nedajú práve z toho dôvodu, že bol súdom uznaný vinným. V prieskume sa zároveň 53 percent voličov priklonilo k názoru, že Trump by nemal nastúpiť do väzenia.

Výška Trumpovho trestu bude oznámená 11. júla, pričom verdikt v podobe nepodmienečného väzenia sa neočakáva vzhľadom na to, že obžalovaný doteraz nebol trestaný. Exprezidentovi právnici už teraz uviedli, že jeho klient sa rozhodnutý odvolať.

Prezidentské voľby sa v Spojených štátoch budú konať 5. novembra.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie