Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bidenovho syna Huntera uznal súd za vinného z nezákonnej držby zbrane. Hrozí mu až 25 rokov za mrežami

Porota súdu v americkom štáte Delaware v utorok uznala Huntera Bidena, syna prezidenta USA Joea Bidena, za vinného vo všetkých troch bodoch obžaloby v prípade nelegálnej držby zbrane, píše agentúra AP. Hunter Biden podľa obžaloby klamal o užívaní drog, keď si v roku 2018 kupoval zbraň. V dokumentoch pri kúpe totiž uviedol, že neužíva nelegálne drogy. […]
Menej ako 1 min. min.

Porota súdu v americkom štáte Delaware v utorok uznala Huntera Bidena, syna prezidenta USA Joea Bidena, za vinného vo všetkých troch bodoch obžaloby v prípade nelegálnej držby zbrane, píše agentúra AP.

Hunter Biden podľa obžaloby klamal o užívaní drog, keď si v roku 2018 kupoval zbraň. V dokumentoch pri kúpe totiž uviedol, že neužíva nelegálne drogy. V minulosti však on i jeho otec verejne hovorili o jeho závislosti na drogách. Zároveň bol obvinený z nezákonnej držby zbrane.

Biden synovi, ak ho usvedčia, milosť neudelí. Ten mal mať nelegálnu zbraň a drogy

Dvanásťčlenná porota súdu v meste Wilmington zvažovala verdikt počas dvoch dní spolu približne tri hodiny. Hunter pri čítaní rozsudku podľa agentúr neprejavil takmer žiadne emócie. Súdnu sieň opustil spolu svojou manželkou a matkou, prvou dámou USA Jill Bidenovou.

V prípade mu hrozí až 25-ročný trest odňatia slobody. AP však podotýka, že prvýkrát odsúdený delikvent nedostane ani zďaleka maximálny trest a nie je jasné, či by ho dozorujúca sudkyňa Maryellen Noreiková poslala za mreže. Povedala, že termín vynesenia trestu stanoví neskôr.

Huntera Bidena čaká ešte jeden súdny proces v štáte Kalifornia za daňové úniky. Podľa tímu špeciálneho vyšetrovateľa Davida Weissa syn amerického prezidenta medzi rokmi 2016 a 2019 nezaplatil dane vo výške najmenej 1,4 milióna dolárov. V prípade dokázania viny mu hrozí až 17 rokov väzenia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie