Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Biedronka prehrala súd, čaká ju astronomická pokuta. Spotrebiteľov zavádzala pri zelenine a ovocí

Je 9. september 2004, sedem hodín ráno. Nemecký Lidl otvára v 14 slovenských mestách svoje prvé pobočky a začína pôsobiť na tuzemskom trhu ako silný potravinový diskont. V priebehu rokov sa etabluje natoľko, že s takmer dvojmiliardovými tržbami je dnes najväčším maloobchodným hráčom na Slovensku.  Dve dekády Lidl u nás v podstate nemal konkurenciu. Pôsobia […]
Menej ako 1 min. min.

Je 9. september 2004, sedem hodín ráno. Nemecký Lidl otvára v 14 slovenských mestách svoje prvé pobočky a začína pôsobiť na tuzemskom trhu ako silný potravinový diskont. V priebehu rokov sa etabluje natoľko, že s takmer dvojmiliardovými tržbami je dnes najväčším maloobchodným hráčom na Slovensku. 

Dve dekády Lidl u nás v podstate nemal konkurenciu. Pôsobia tú síce aj ďalšie siete, no tie sa neprofilujú ako vyslovene diskontní predajcovia. K zmene však s expanziou poľskej Biedronky dôjde už čoskoro – spoločnosť s lienkou v logu chce prvé obchody na Slovensku otvoriť do konca tohto roka. 

Biedronka u nás vypisuje ďalšie voľné miesta, doma má problém s odbormi. Je nás málo, sťažujú sa predavači

Reťazec je vo svojej domovskej krajine medzi spotrebiteľmi obľúbený vďaka svojim nízkym cenám, no na jeho obchodnú či marketingovú politiku si musia miestne úrady posvietiť pomerne často a inak to nebolo ani naposledy. Výsledok? Biedronka zaplatí ďalšiu megapokutu. 

Doslovné „jablko sváru“  

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie