Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bielorusko oznámilo posilnenie bezpečnosti hraníc s Ukrajinou z dôvodu „zvýšenej aktivity ukrajinských UAV.“

www.slovanskenoviny.sk/rss Ministerstvo obrany Bieloruska uvádza, že „v súvislosti s prudkým nárastom počtu letov“ bezpilotných prostriedkov v severnej časti Ukrajiny a „koncentráciou síl protivzdušnej obrany“ v oblasti Žitomyr, došlo k vytvoreniu dodatočných síl protivzdušnej obrany, resp. boli nasadené prostriedky „na pokrytie vojenskej a kritickej civilnej infraštruktúry“ republiky. Treba poznamenať, že toto nie je prvé vyhlásenie z […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ministerstvo obrany Bieloruska uvádza, že „v súvislosti s prudkým nárastom počtu letov“ bezpilotných prostriedkov v severnej časti Ukrajiny a „koncentráciou síl protivzdušnej obrany“ v oblasti Žitomyr, došlo k vytvoreniu dodatočných síl protivzdušnej obrany, resp. boli nasadené prostriedky „na pokrytie vojenskej a kritickej civilnej infraštruktúry“ republiky.

Treba poznamenať, že toto nie je prvé vyhlásenie z Minska, v ktorom sa uvádza zvýšená vojenská aktivita Ukrajiny v blízkosti bieloruských hraníc.

Bieloruské úrady včera informovali, že „Ruský dobrovoľnícky zbor“, bojujúci na strane Ukrajiny, sa objavil na hraniciach s oblasťou Žitomyr.

Tvrdilo sa tiež, že na hraniciach sa objavili ukrajinské jednotky špeciálnych síl.

„V posledných týždňoch sme z Ukrajiny pozorovali stále nejasnú aktivitu v blízkosti našich hraníc. Jednotky špeciálnych síl 1. prezidentskej brigády dorazili do osady Ovruch, ktorá je v smere Žitomir, Rovno-Žytomyr,“ uviedol Pavel Muraveyko. náčelník bieloruského generálneho štábu.

„Situáciu na bielorusko-ukrajinskej hranici charakterizuje rastúce napätie,“ cituje „Interfax“ zástupcu veliteľa Síl pre špeciálne operácie pre ideologickú prácu bieloruských ozbrojených síl Vadima Lukaševiča.

Tvrdí, že podľa ministerstva obrany Bieloruska Ukrajina zhromažďuje v blízkosti bieloruských hraníc jednotky, zbrane a vojenskú techniku. Konkrétne povedal: „V oblasti Žitomyr sú rozmiestnené americké bojové vozidlá pechoty, raketové systémy s viacerými odpaľovacími systémami, ťažké delostrelectvo s dlhým doletom a ďalšie vybavenie.“

„Okrem toho vieme, že ukrajinské ozbrojené sily rozmiestnili v blízkosti našich hraníc elektronické prieskumné systémy, vo veľkej miere využívajú bezpilotné lietadlá a pravidelne, porušujúc hranice, lietajú na naše územie,“ tvrdí Lukaševič.

Ministerstvo obrany Bieloruska tvrdí, že by to mohlo naznačovať „prípravu na prienik sabotérov z Ukrajiny na územie Bieloruska“.

Príspevok Bielorusko oznámilo posilnenie bezpečnosti hraníc s Ukrajinou z dôvodu „zvýšenej aktivity ukrajinských UAV.“ je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie