Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Biely rožok kalórie, kcal, nutričné hodnoty, výživové hodnoty

Biely rožok, známy aj ako obyčajný rožok alebo pečivo, je základným prvkom mnohých európskych raňajok a snackov. Toto pečivo sa zvyčajne vyrába z jednoduchého kvaseného cesta, ktoré obsahuje múku, vodu, droždie a soľ, a niekedy malé množstvo cukru a tuku na zlepšenie chuti a textúry. Biely rožok je obľúbený pre svoju jednoduchosť a univerzálnosť. Môže […]
Menej ako 1 min. min.

Biely rožok, známy aj ako obyčajný rožok alebo pečivo, je základným prvkom mnohých európskych raňajok a snackov. Toto pečivo sa zvyčajne vyrába z jednoduchého kvaseného cesta, ktoré obsahuje múku, vodu, droždie a soľ, a niekedy malé množstvo cukru a tuku na zlepšenie chuti a textúry.

Biely rožok je obľúbený pre svoju jednoduchosť a univerzálnosť. Môže byť podávaný s maslom, džemom, alebo použitý ako základ pre rôzne sendviče. Aj keď neobsahuje také množstvo tuku ako croissant, stále by mal byť konzumovaný s mierou v rámci vyváženej stravy, predovšetkým kvôli obsahu rafinovanej bielej múky, ktorá môže prispieť k rýchlemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi.

Tabuľka

PoložkaMnožstvoBielkovinySacharidyTukyKalórieEnergetická hodnotaBiely rožok100 g7 g48 g3.3 g260 kcal1088 kJ

Kalórie

260 kcal na 100 g

Nutričné hodnoty

Bielkoviny: 7 g

Sacharidy: 48 g

Tuky: 3.3 g

Výživové hodnoty

Vláknina: V závislosti od presného receptu a použitej múky môže byť obsah vlákniny nízky, pretože sa obvykle vyrába z rafinovanej bielej múky.

Vitamíny a minerály: Poskytuje určité množstvo B-vitamínov a železa, ktoré sú dôležité pre energetický metabolizmus a prenos kyslíka v tele.

Tuky: Obsahuje menšie množstvo tukov, hlavne ak je vyrábaný tradičným spôsobom bez pridania veľkého množstva tuku do cesta.

Pri začleňovaní bielych rožkov do stravy je dobré kombinovať ich s výživnými potravinami ako sú čerstvé ovocie alebo zelenina a proteíny, aby sa zvýšila celková nutričná hodnota jedla.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Biely rožok kalórie, kcal, nutričné hodnoty, výživové hodnoty je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie