Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bill Gates: Umělá inteligence nám pomůže geneticky modifikovat krávy v boji proti změně klimatu

Zdá se, že klimatická agenda nadále zůstává v popředí. A poté, co se zejména v USA ukázalo „Gatesovo“ umělé maso jako ohromný propadák, který téměř nikdo nekupuje, tento čelní globalista nyní zřejmě uvažuje o jiných způsobech, jak podpořit klimatický alarmismus. Po zjištěních, že umělé maso neodmítají jen v USA (kde jej několik států dokonce zakázalo), […]
Menej ako 1 min. min.

Zdá se, že klimatická agenda nadále zůstává v popředí. A poté, co se zejména v USA ukázalo „Gatesovo“ umělé maso jako ohromný propadák, který téměř nikdo nekupuje, tento čelní globalista nyní zřejmě uvažuje o jiných způsobech, jak podpořit klimatický alarmismus.

Po zjištěních, že umělé maso neodmítají jen v USA (kde jej několik států dokonce zakázalo), ale například i v Austrálii, tak zřejmě bude nyní hlavním úkolem Gatese a spol. patřičně upravit krávy tak, aby méně prděly a říhaly.

Bill Gates věří, že umělá inteligence (AI) bude hrát hlavní roli v boji proti změně klimatu.

Myslí si, že právě využití AI umožní vědcům geneticky modifikovat krávy, aby produkovaly méně metanu, nebo jim umožní produkovat „maso bez krávy.“

Zakladatel společnosti Microsoft a „odborník na očkování“ učinil svou předpověď během nedávné epizody svého podcastu „Unconfuse Me With Bill Gates.“

Gates mluvil s Hannah Ritchie, datovou vědkyní a výzkumnicí z Oxfordské univerzity, když učinil odvážnou předpověď o potenciální roli umělé inteligence v boji proti změně klimatu.

Také vyjádřil svůj údiv nad rychlostí pokroku AI.

„Byl jsem velmi ohromen tím, jak se AI změnily z toho, že v podstatě vůbec neuměly číst nebo psát, k tomu, že to dělají velmi snadným způsobem.“

Ritchie zněla méně optimisticky pokud jde o budoucnost potravinářských technologií a poukázala na potíže, kterým v současnosti čelí zastánci rostlinné stravy, když se snaží přesvědčit ostatní, aby změnili své stravovací návyky.

Před pár lety studie z Austrálie ukázala, že 73 % mužů raději přijde o deset let života, než aby se vzdali masa.

Výrobci rostlinného „masa,“ jako je Beyond a Impossible, i nadále trpí drastickými neúspěchy v jejich snaze nahradit tradiční masné výrobky, protože prodeje nadále klesají.

Humbuk za takzvaným „masem vypěstovaným v laboratoři“ také do značné míry vyprchal. Nedávný článek v New York Times to nazval „revolucí, která zemřela cestou na večeři.“

Řada nepříznivých odhalení o společnostech vyrábějících maso pěstované v laboratoři, jako je GOOD Meat od Joshe Tetricka, revidovala hodnocení jeho přínosů pro životní prostředí.

Tyto přínosy totiž nejsou téměř žádné, s možností, že může být dokonce škodlivější pro životní prostředí než skutečné maso – a hrozba zákazu těchto produktů ve státech – včetně Floridy – zanechala výrobce laboratorního masa v nezáviděníhodné pozici.

Bill Gates je dobře známý svými výroky o budoucnosti jídla. Použil svůj podcast, aby hovořil o své vizi jídla šetrného k životnímu prostředí.

Gates už investoval do výroby umělého masa, mléka i vajec

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie