Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Binance zrušila podporu pre Bitcoinové ordinály

Binance, najväčšia krypto burza podľa objemu obchodov, nedávno zrušila podporu pre Bitcoinové ordinály, čo vyvolalo otázky o dôvodoch tohto kroku a jeho vplyve na trh NFT. Binance uviedla, že tento krok bol navrhnutý na „zefektívnenie“ ponuky produktov, ale táto náhla zmena smerovania prekvapila mnohých nadšencov Bitcoinu a NFT. Ordinály, ktoré umožňujú robiť inskripcie na jednom […]
Menej ako 1 min. min.

Binance, najväčšia krypto burza podľa objemu obchodov, nedávno zrušila podporu pre Bitcoinové ordinály, čo vyvolalo otázky o dôvodoch tohto kroku a jeho vplyve na trh NFT. Binance uviedla, že tento krok bol navrhnutý na „zefektívnenie“ ponuky produktov, ale táto náhla zmena smerovania prekvapila mnohých nadšencov Bitcoinu a NFT.

Ordinály, ktoré umožňujú robiť inskripcie na jednom satoshi, čo je 100-milióntina Bitcoinu, sa stali technologicky možnými začiatkom minulého roka. Aj keď ich používanie umožňuje pripájať obrázky, videá a iné formy údajov k satelitom, kritici tvrdia, že to upcháva Bitcoinový blockchain. Keď sa pred rokom vedúci produktu Binance, Mayur Kamat, vyjadril optimisticky o budúcnosti ordinálov, tento náhly obrat vyvolal otázky.

Binance ukončila podporu pre ordinály 18. apríla 2024. Odvtedy klesol objem predaja ordinálov, ako aj počet jedinečných kupujúcich a predávajúcich. Hoci tieto poklesy nie sú jednoznačne spôsobené rozhodnutím Binance, iné faktory, ako napríklad halving Bitcoinu a uvedenie runov na trh, tiež ovplyvnili dopyt.

Runy sú nový štandard pre zameniteľné tokeny (podobný ERC-20 na Ethereu) na Bitcoinovom blockchaine. Ich debut spôsobil výrazný nárast dopytu po týchto tokenoch, čo možno tiež vysvetľuje pokles záujmu o ordinály. V prvý deň, keď runy debutovali, dosiahli 73,5% podiel transakcií na Bitcoinovom blockchaine, zatiaľ čo ordinály mali len 0,4%.

Napriek tomu, že Binance odchádza z trhu s ordinálmi, je nepravdepodobné, že by to významne ovplyvnilo budúcnosť tejto technológie, pretože iné platformy, ako OKX a Magic Eden, majú dominantný podiel na trhu s ordinálmi. Tieto dve platformy spracovali 94% transakcií s ordinálmi 29. apríla.

Otázkou teraz zostáva, či Binance začne podporovať runy, vzhľadom na rastúci záujem o tieto tokeny v Bitcoinovej sieti. Keďže burzy často diverzifikujú svoje zdroje príjmov, je možné, že Binance bude chcieť zachytiť časť tohto rastúceho trhu.

Aj keď dopyt po ordináloch nedávno klesol, Bitcoin zostáva druhým najväčším blockchainom pre objem predaja NFT, pričom Ethereum si udržuje prvé miesto. Ak sa dopyt po Bitcoinových NFT opäť zvýši, rozhodnutie Binance prestať ponúkať ordinály by mohlo byť hodnotené ako krátkozraké. Avšak, s trhom kryptomien, ktorý je známy svojou volatilitou, je ťažké predpovedať, čo prinesie budúcnosť.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Binance zrušila podporu pre Bitcoinové ordinály je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie