Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin a ekonomické ukazovatele USA

Trh s Bitcoinom, bol vždy citlivý na makroekonomické ukazovatele a nedávne udalosti tento zložitý vzťah opäť zvýraznili. Dňa 12. septembra sa na Wall Street obchodoval volatilný Bitcoin (BTC), keďže čerstvé makroekonomické údaje zo Spojených štátov vyslali zmiešané signály o inflácii, čo spôsobilo, že cena Bitcoinu klesla pod hranicu 58 000 USD. Index cien výrobcov (PPI) […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s Bitcoinom, bol vždy citlivý na makroekonomické ukazovatele a nedávne udalosti tento zložitý vzťah opäť zvýraznili. Dňa 12. septembra sa na Wall Street obchodoval volatilný Bitcoin (BTC), keďže čerstvé makroekonomické údaje zo Spojených štátov vyslali zmiešané signály o inflácii, čo spôsobilo, že cena Bitcoinu klesla pod hranicu 58 000 USD.

Index cien výrobcov (PPI) za august vykázal medzimesačný nárast o 0,3 %, čo bolo mierne nad očakávaniami, zatiaľ čo jeho medziročný náprotivok bol nižší, než sa očakávalo, a to 2,4 %. Táto divergencia odráža podobnú tému pozorovanú pri indexe spotrebiteľských cien (CPI), kde ročná a mesačná miera inflácie vytvárajú odlišný obraz ekonomického prostredia.

Pozornosť trhu sa však viac sústredila na údaje o nezamestnanosti, ktoré boli tiež horšie, ako sa očakávalo, a to 230 750 oproti očakávaným 227 000. Tieto údaje naznačujú sprísnenie situácie na trhu práce, čo by mohlo ovplyvniť rozhodovací proces Federálneho rezervného systému v súvislosti s úrokovými sadzbami.

Obchodný zdroj The Kobeissi Letter poznamenal, že napriek zmiešaným údajom sa stále očakáva, že Federálny rezervný systém sa na svojom nadchádzajúcom zasadaní 18. septembra rozhodne pre mierne zníženie úrokových sadzieb o 0,25 %. Nástroj FedWatch skupiny CME toto očakávanie potvrdzuje a uvádza, že trhy oceňujú pravdepodobnosť zníženia sadzieb o 0,25 % na 85 %.

Európska centrálna banka (ECB) svojím vlastným znížením sadzieb ukázala Fedu cestu. Mesačné údaje, ktoré sú horšie, ako sa očakávalo, ale celkovo nižší index spotrebiteľských cien naznačujú zložité ekonomické prostredie, v ktorom sa centrálne banky pohybujú opatrne.

Dynamika cien Bitcoinu v reakcii na tieto ekonomické ukazovatele odráža citlivosť trhu na potenciálne zmeny v menovej politike. Zníženie sadzieb zvyčajne signalizuje býčí katalyzátor pre rizikové aktíva, ako je Bitcoin, keďže naznačuje ústretovejšie menové prostredie, ktoré podporuje investície do rizikovejších aktív. Zmiešané signály z PPI a žiadostí o podporu v nezamestnanosti však vnášajú neistotu, ktorá môže viesť k zvýšenej volatilite na trhu kryptomien.

Investori a obchodníci v oblasti kryptomien musia zostať ostražití, keďže nadchádzajúce zasadnutie Federálneho rezervného systému by mohlo ďalej ovplyvniť trajektóriu ceny Bitcoinu. Vzájomné pôsobenie medzi makroekonomickými údajmi a ocenením Bitcoinu zdôrazňuje, že je dôležité zostať informovaný o globálnych ekonomických trendoch a ich potenciálnom vplyve na digitálne aktíva.

Keďže trh spracúva dôsledky ekonomických ukazovateľov USA, bude veľmi dôležité sledovať, ako Bitcoin zareaguje v dňoch, ktoré budú predchádzať rozhodnutiu Federálneho rezervného systému. Výsledok by mohol udávať tón výkonu Bitcoinu v poslednom štvrťroku roka, teda v období, ktoré je historicky známe zvýšenou aktivitou na trhoch s kryptomenami.

Príspevok Bitcoin a ekonomické ukazovatele USA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie