Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin je na vrchole rastového cyklu z týchto troch dôvodov

Bitcoin (BTC) prechádza v posledných mesiacoch veľkými výkyvmi. Ak sa pozrieme na cenový vývoj posledných mesiacov, je jasné, že má problém prekročiť určitú hranicu. Mnohí investori a analytici sú presvedčení, že BTC dosiahol svoj cenový vrchol v tomto cykle. Tento článok sa zameria na tri hlavné dôvody, prečo si to myslia. To súvisí aj s […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin (BTC) prechádza v posledných mesiacoch veľkými výkyvmi. Ak sa pozrieme na cenový vývoj posledných mesiacov, je jasné, že má problém prekročiť určitú hranicu. Mnohí investori a analytici sú presvedčení, že BTC dosiahol svoj cenový vrchol v tomto cykle. Tento článok sa zameria na tri hlavné dôvody, prečo si to myslia. To súvisí aj s analytickým pohľadom na súčasný trh, ktorý si musí každý investor zhodnotiť sám.

Záujem inštitúcií a technická analýza

1. Klesajúci inštitucionálny záujem

Prvým signálom, že Bitcoin môže byť na svojom cenovom vrchole, je klesajúci záujem zo strany inštitucionálnych investorov. Počas posledného veľkého rastu ceny BTC v rokoch 2020 a 2021 inštitucionálni investori zohrávali kľúčovú úlohu. Firmy ako Tesla, MicroStrategy a ďalšie veľké korporácie investovali značné sumy do Bitcoinu, čím prispeli k jeho rastu.

Avšak v posledných mesiacoch tento záujem klesá. Podľa údajov z Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), jedného z najväčších inštitucionálnych držiteľov BTC, sa objem nových investícií spomalil. To môže signalizovať, že veľkí hráči už nemajú taký záujem o BTC, čo by mohlo viesť k stabilizácii alebo dokonca poklesu jeho ceny.

Najdôležitejšie faktory vývoja ceny Bitcoinu

Cenu Bitcoinu primárne ovplyvňuje záujem inštitúcií, ktorý v súčasnosti klesá, technická analýza grafu a ekonomika vo svete. Technické indikátory naznačujú, že môže ísť o vrchol. Ekonomika napriek dobrým výsledkom v niektorých ukazovateľoch stojí nad priepasťou. Preto viacero analytikov prognózuje, že sme už videli vrchol ceny BTC. 

2. Technické indikátory naznačujúce vrchol

Technická analýza je ďalším dôležitým nástrojom, ktorý analytici používajú na predpovedanie cien kryptomien. Niektoré z najpoužívanejších technických indikátorov, ako sú RSI (Relative Strength Index) a MACD (Moving Average Convergence Divergence) ukazujú, že BTC by mohol byť na vrchole svojho cenového cyklu.

RSI je ukazovateľ, ktorý meria rýchlosť a zmeny cenových pohybov. Keď RSI dosiahne vysoké hodnoty, obvykle nad 70, to signalizuje, že aktívum je prekúpené a môže nastať korekcia. Aktuálne RSI pre Bitcoin ukazuje hodnoty, ktoré sú blízko tejto hranice, čo naznačuje možnú korekciu.

#BITCOIN DAILY MACD 🚨

• Crossing Up ↗$BTC #BTC 🔗https://t.co/QWfMfxCqiW pic.twitter.com/ikxitErUtZ

— Kevin Svenson (@KevinSvenson_) July 2, 2024

MACD je ďalší dôležitý indikátor, ktorý meria vzťah medzi dvoma kĺzavými priemermi ceny. Keď sa MACD línia kríži pod signálnou líniou, môže to byť signál na predaj. Tento vzor sa nedávno objavil na BTC grafoch, čo pridáva ďalší dôkaz, že Bitcoin môže byť na vrchole.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a svetová ekonomika

3. Faktory svetovej ekonomiky ovplyvňujúce Bitcoin

Tretím dôvodom, prečo si analytici myslia, že Bitcoin dosiahol cenový vrchol, sú makroekonomické faktory. Zvyšujúce sa úrokové sadzby a prísnejšia menová politika centrálnej banky, ako je Federálny rezervný systém USA (Fed), môžu negatívne ovplyvniť ceny rizikových aktív, vrátane kryptomien.

Keď úrokové sadzby rastú, investori často presúvajú svoje prostriedky z rizikovejších aktív, ako sú kryptomeny, do bezpečnejších investícií, ako sú štátne dlhopisy. Tento presun kapitálu môže znížiť dopyt po Bitcoine a spôsobiť pokles jeho ceny.

The post Bitcoin je na vrchole rastového cyklu z týchto troch dôvodov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie