Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin je v rastovom cykle, ale má vážne trhliny

Bitcoin a kryptomenový trh pokračuje v rastovom cykle, ktorý sa začal po prudkých nárastoch cien v posledných rokoch. Napriek optimizmu a rastu cien však existujú znepokojujúce signály, ktoré môžu naznačovať možnú korekciu alebo zmenu smerovania trhu. Analytici a odborníci z CryptoQuant identifikovali niekoľko faktorov, ktoré by mohli ovplyvniť budúci vývoj kryptomien, vrátane zvýšenej volatility, nárastu […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin a kryptomenový trh pokračuje v rastovom cykle, ktorý sa začal po prudkých nárastoch cien v posledných rokoch. Napriek optimizmu a rastu cien však existujú znepokojujúce signály, ktoré môžu naznačovať možnú korekciu alebo zmenu smerovania trhu. Analytici a odborníci z CryptoQuant identifikovali niekoľko faktorov, ktoré by mohli ovplyvniť budúci vývoj kryptomien, vrátane zvýšenej volatility, nárastu derivátových obchodov a možného predaja veľkých množstiev kryptomien zo strany veľrýb.

Zvýšená volatilita na trhu

Jedným z hlavných znepokojujúcich faktorov je zvýšená volatilita na kryptomenovom trhu. Hoci volatilita je bežnou charakteristikou kryptomien, nedávne výkyvy cien boli mimoriadne prudké. Tento fenomén môže byť čiastočne spôsobený zvýšeným záujmom retailových investorov, ktorí vstupujú na trh s vysokými očakávaniami rýchlych ziskov. Táto situácia často vedie k panickému predaju pri náznakoch poklesu, čo ešte viac zvyšuje volatilitu.

Znepokojujúce faktory

Existuje niekoľko znepokojujúcich faktorov, ktoré pôsobia pochybnosti o ďalšom smerovaní trhu. Ide napríklad o nadmetnú volatilitu, ale napríklad aj zvýšený objem derivátových obchodov. Veľmi negatívne sú vnímané správy o pribúdaní kryptomien od veľrýb na burzách. To všetko môže spôsobiť veľmi ťažké chvíle pre Bitcoin. 

Ďalším znepokojujúcim znakom je nárast objemu derivátových obchodov na kryptomenovom trhu. Deriváty, ako sú futures a opcie, umožňujú investorom špekulovať o budúcich cenách kryptomien bez toho, aby ich priamo vlastnili. Zvýšený objem týchto obchodov môže prispieť k nestabilite trhu, pretože veľké pozície môžu byť rýchlo likvidované pri náhlych pohyboch cien. Tento fenomén môže vyvolať reťazové reakcie a výrazne ovplyvniť ceny kryptomien.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a veľryby

Veľryby, teda investori alebo subjekty, ktoré vlastnia veľké množstvá kryptomien, môžu výrazne ovplyvniť trh svojimi obchodnými aktivitami. Nedávne údaje naznačujú, že niektoré veľryby začali presúvať svoje prostriedky na burzy, čo môže byť predzvesťou pripravovaného predaja. Ak sa veľké množstvo kryptomien náhle predá, môže to spôsobiť tlak na pokles cien a vyvolať paniku medzi menšími investormi.

Bitcoin Whale Trades

Clear that whales have been buying this dip in record numbers – but the selling volume does not justify the price drops which are manipulated by the market makers, who work for the whales. 👀 pic.twitter.com/7vibWY40hT

— MartyParty (@martypartymusic) June 24, 2024

Napriek týmto znepokojujúcim signálom zostávajú mnohí odborníci optimistickí ohľadom dlhodobých vyhliadok kryptomenového trhu. Technológia blockchain a adopcia kryptomien naďalej rastú, čo môže podporovať stabilný dlhodobý rast. Regulácie a inštitucionálny záujem môžu tiež prispieť k stabilizácii trhu a zníženiu volatility.

Kryptomenový trh je stále v rastovom cykle, ale existujú znepokojujúce signály, ktoré môžu naznačovať možnú korekciu. Zvýšená volatilita, nárast derivátových obchodov a možné predaje veľkých množstiev kryptomien veľrybami sú faktory, ktoré by investori mali brať do úvahy.

Napriek týmto rizikám zostáva dlhodobá perspektíva trhu optimistická vďaka pokračujúcej adopcii a technologickému pokroku.

The post Bitcoin je v rastovom cykle, ale má vážne trhliny appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie