Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin klesol o 10% za 10 dní

Bitcoin, najznámejšia kryptomena na svete, je známy svojou volatilitou a rýchlymi cenovými pohybmi. Nedávny pokles o 10% za desať dní znova otvoril diskusiu o tom, ako môžu obchodníci a investori predpovedať budúce trhové pohyby a chrániť svoje investície. Jedným z kľúčových ukazovateľov, ktorý sa ukázal byť užitočným pri predpovedaní cenových pohybov, je realizovaná cena. Tento […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin, najznámejšia kryptomena na svete, je známy svojou volatilitou a rýchlymi cenovými pohybmi. Nedávny pokles o 10% za desať dní znova otvoril diskusiu o tom, ako môžu obchodníci a investori predpovedať budúce trhové pohyby a chrániť svoje investície.

Jedným z kľúčových ukazovateľov, ktorý sa ukázal byť užitočným pri predpovedaní cenových pohybov, je realizovaná cena. Tento ukazovateľ predstavuje priemernú cenu, za ktorú všetci súčasní držitelia Bitcoinu získali svoje mince. Keď trhová cena klesne pod túto úroveň, mnohí držitelia sú v nerealizovaných stratách, čo môže vytvoriť predajný tlak a spôsobiť ďalší pokles cien.

Výskum ukazuje, že keď cena Bitcoinu klesne pod realizovanú cenu, má tendenciu ďalej klesať, v priemere o -27% do 43 dní. Tento vzorec bol pozorovaný v cenových pohyboch Bitcoinu od roku 2018 do roku 2024. Realizovaná cena tiež často slúži ako dynamická podpora alebo úroveň odporu, čo znamená, že keď sa cena Bitcoinu priblíži k tejto čiare zhora, môže sa odraziť späť nahor a použiť ju ako podporu. Naopak, keď cena prekročí realizovanú cenu, často sa jej nepodarí preraziť a ďalej klesať.

Okrem realizovanej ceny existujú aj iné technické ukazovatele, ktoré môžu pomôcť pri predpovedaní krátkodobých aj dlhodobých cenových pohybov. Napríklad, Relative Strength Index (RSI), support a resistance úrovne, trendové čiary a Fibonacciho retracement úrovne sú medzi najpopulárnejšími nástrojmi používanými obchodníkmi na analýzu trhu.

Pri predpovedaní cenových pohybov je dôležité mať na pamäti, že žiadny ukazovateľ nie je dokonalý a vždy existuje určitá miera neistoty. Preto je dôležité používať kombináciu rôznych ukazovateľov a analytických metód, ako aj sledovať globálne ekonomické udalosti a trhové sentimenty, ktoré môžu ovplyvniť cenu Bitcoinu.

Vzhľadom na to, že predpovede cien sú len odhadmi a nemôžu s istotou určiť budúce pohyby, je dôležité, aby obchodníci a investori riadili svoje riziko a používali strategie, ako je diverzifikácia portfólia a stanovenie stop-loss príkazov, aby minimalizovali potenciálne straty.

V konečnom dôsledku, zatiaľ čo ukazovatele ako realizovaná cena môžu poskytnúť cenné informácie, úspech v obchodovaní s Bitcoinom a inými kryptomenami závisí od dôkladného výskumu, disciplíny a schopnosti prispôsobiť sa rýchlo meniacemu sa trhu.

Zdroj: TradingView

Príspevok Bitcoin klesol o 10% za 10 dní je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie