Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin pokračuje v prepade tretí deň po sebe, negatívny vplyv má aj politická neistota v USA

Bitcoin pokračuje v prepade tretí deň po sebe a jeho cena sa približuje úrovniam, na ktorých sa naposledy pohybovala vo februári. Dôvodom je neistota týkajúca sa politického vývoja v USA, ako aj signály, že tokeny zhabané nemeckou vládou sa presúvajú na burzy. Informuje o tom agentúra Bloomberg. Najväčšia kryptomena sa vo štvrtok prepadla až o […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin pokračuje v prepade tretí deň po sebe a jeho cena sa približuje úrovniam, na ktorých sa naposledy pohybovala vo februári. Dôvodom je neistota týkajúca sa politického vývoja v USA, ako aj signály, že tokeny zhabané nemeckou vládou sa presúvajú na burzy. Informuje o tom agentúra Bloomberg.

Najväčšia kryptomena sa vo štvrtok prepadla až o 4,3 percenta. Okolo 12.30 h SELČ sa podľa CoinMarketCap obchodovala so stratou 4,18 percenta (v priebehu 24 hodín) po 57 525,02 USD (53 471,85 eura). Druhá najväčšia kryptomena, ether, klesla o 4,60 percenta na 3155,10 USD. Oslabili sa aj menšie kryptomeny, ako napríklad Solana či Dogecoin.

Po horúčke prišlo schladenie. Investori prelievajú veľké zisky, čo teraz vynáša najviac?

Negatívny vplyv na bitcoin mal aj nárast očakávaní, že 81-ročný prezident Joe Biden odstúpi a nebude kandidovať v blížiacich sa prezidentských voľbách v USA.

“Pravdepodobnosť, že Bidena nahradí silnejší demokratický kandidát, ktorý by mohol byť proti kryptu, je jedným z faktorov,” komentoval vývoj na trhu digitálnych mien spoluzakladateľ hedžového fondu Digital Asset Capital Management Richard Galvin.

Z krátkodobého hľadiska sú podľa neho hlavnými dôvodmi oslabovania obavy z predaja bitcoinov skrachovanej burzy Mt. Gox a predaj mincí zhabaných nemeckou vládou.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie