Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin v septembri: Analýza a predpovede

September je tradične vnímaný ako náročný mesiac pre Bitcoin a kryptomenový trh vo všeobecnosti, často označovaný ako „Rektember“ kvôli jeho historicky negatívnemu vplyvu na ceny. Tento rok sa zdá, že Bitcoin opäť čelí výzvam, pričom cena sa pohybuje okolo úrovne 59 000 USD, čo naznačuje nedostatok býčieho sentimentu medzi obchodníkmi. Analýza trhu ukazuje, že záujem […]
Menej ako 1 min. min.

September je tradične vnímaný ako náročný mesiac pre Bitcoin a kryptomenový trh vo všeobecnosti, často označovaný ako „Rektember“ kvôli jeho historicky negatívnemu vplyvu na ceny. Tento rok sa zdá, že Bitcoin opäť čelí výzvam, pričom cena sa pohybuje okolo úrovne 59 000 USD, čo naznačuje nedostatok býčieho sentimentu medzi obchodníkmi.

Analýza trhu ukazuje, že záujem o obchodovanie je nízky, a to aj napriek tomu, že stredné rozpätie 60 000 USD zostáva krátkodobým cenovým cieľom pre Bitcoin. Tento mesiac je tiež považovaný za kľúčový v kontexte „rozsahu reakumulácie“ Bitcoinu po jeho poslednom halvingu, čo by mohlo naznačovať možný obrat trendu v blízkej budúcnosti.

Makroekonomické podmienky zostávajú relatívne stabilné, s očakávaním, že tento týždeň neprinesie žiadne významné údaje z USA, okrem údajov o nezamestnanosti. Tieto údaje by mohli mať vplyv na trhové sentimenty a cenové pohyby Bitcoinu.

Pokiaľ ide o technické indikátory, je vidieť dominanciu predajcov na trhu, čo môže naznačovať, že býci majú obmedzenú moc nad cenovým vývojom v krátkodobom horizonte. Podpora ponúk sa sústreďuje okolo úrovne 56 750 USD, pričom niektorí obchodníci predpokladajú ďalší pokles na lokálne minimá okolo 56 000 USD alebo 54 000 USD pred možným odrazom nahor.

Zaujímavým nástrojom na hodnotenie trhového sentimentu je Puell Multiple, ktorý sa momentálne nachádza v neutrálnej zóne. Tento indikátor nie je momentálne v zóne nákupu ani predaja, ale postupne sa približuje k zóne nákupu, čo by mohlo signalizovať príležitosť pre investorov.

Napriek týmto analytickým postrehom je dôležité pripomenúť, že trh s kryptomenami je vysoko volatilný a predpovede sú často len špekulatívne. Investori by mali byť pri svojich rozhodnutiach opatrní a vždy by mali vykonávať vlastný výskum pred uskutočnením obchodov.

Zdroj: TradingView

Vzhľadom na súčasnú situáciu a historické údaje je možné, že september bude pre Bitcoin opäť náročným mesiacom. Avšak, ako ukazujú analýzy, existujú aj signály, ktoré by mohli naznačovať potenciálny obrat trendu. Preto je dôležité sledovať vývoj trhu a byť pripravený na rôzne scenáre, ktoré môžu nasledovať.

Príspevok Bitcoin v septembri: Analýza a predpovede je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie