Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin whitepaper opäť yverejnený

V posledných rokoch sa okolo identity Satoshiho Nakamota, pseudonymného tvorcu Bitcoinu, viedli mnohé diskusie a špekulácie. Jednou z najkontroverznejších postáv v tejto debate bol Craig Wright, austrálsky počítačový vedec, ktorý verejne tvrdil, že je práve on Satoshi Nakamoto. Tieto tvrdenia však boli opakovane spochybnené a nedávne udalosti ich definitívne vyvrátili. Najvyšší súd Spojeného kráľovstva vydal […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sa okolo identity Satoshiho Nakamota, pseudonymného tvorcu Bitcoinu, viedli mnohé diskusie a špekulácie. Jednou z najkontroverznejších postáv v tejto debate bol Craig Wright, austrálsky počítačový vedec, ktorý verejne tvrdil, že je práve on Satoshi Nakamoto. Tieto tvrdenia však boli opakovane spochybnené a nedávne udalosti ich definitívne vyvrátili.

Najvyšší súd Spojeného kráľovstva vydal rozsudok, ktorý jasne stanovil, že Craig Wright nie je Satoshi Nakamoto. Tento verdikt prišiel po sérii súdnych sporov, v ktorých Wright neuspel v presvedčení súdu o svojej pravosti. Sudca v prípade označil Wrightove tvrdenia za „značne klamlivé“ a poukázal na jeho „technobabble“ – zložité technické výrazy, ktoré v tomto kontexte nemali zmysel.

V reakcii na tento rozsudok, správca webovej stránky Bitcoin.org, Hennadii Stepanov, znovu zverejnil PDF verziu Bitcoin whitepaperu, čím symbolicky potvrdil návrat dokumentu na platformu, kde bol pôvodne publikovaný. Tento krok nasledoval po tom, čo v roku 2021 musela byť biela kniha stiahnutá z dôvodu súdneho sporu, v ktorom Wright úspešne zažaloval za porušenie autorských práv.

Tento prípad je významný nielen pre svoj vplyv na komunitu okolo Bitcoinu, ale aj pre širšie otázky týkajúce sa autorských práv a identity v digitálnom svete. Wrightove tvrdenia a súdne spory vyvolali diskusiu o tom, ako by mali byť chránené a udržiavané digitálne diela, ako aj o tom, ako by mala byť chránená identita tvorcov týchto diel.

Napriek tomu, že Wrightove tvrdenia boli vyvrátené, prípad odhalil silu komunity a jej schopnosť mobilizovať sa proti hrozbám a nepravdivým nárokom. Po stiahnutí whitepaperu z Bitcoin.org sa viac ako 100 webových stránok rozhodlo dokument zverejniť na znamenie protestu a podpory otvorenej a slobodnej výmeny informácií.

Craig Wright možno nie je Satoshi Nakamoto, ale jeho prípad zdôrazňuje dôležitosť transparentnosti, pravdy a komunitnej podpory v digitálnom veku. Ako sa ukázalo, pravda a integrita sú v kryptomenovej komunite cenené viac ako kedykoľvek predtým.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Bitcoin whitepaper opäť yverejnený je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie