Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoin zaznamenal v stredu už tretí deň poklesu

Bitcoin zaznamenal v stredu už tretí deň poklesu, čo ho katapultovalo do najhoršieho mesačného výkonu od konca roku 2022. Dôvodom bol odtok peňazí z kryptomien a ďalších rizikových aktív pred stredu, kedy americká centrálna banka (Fed) rozhodovala o úrokových sadzbách. Správa TASR uvádza, že hodnota najobchodovanejšej kryptomeny na svete klesla v apríli o takmer 16 […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin zaznamenal v stredu už tretí deň poklesu, čo ho katapultovalo do najhoršieho mesačného výkonu od konca roku 2022.

Dôvodom bol odtok peňazí z kryptomien a ďalších rizikových aktív pred stredu, kedy americká centrálna banka (Fed) rozhodovala o úrokových sadzbách. Správa TASR uvádza, že hodnota najobchodovanejšej kryptomeny na svete klesla v apríli o takmer 16 %. Medzi dôvody patrilo aj vyberanie ziskov po prudkom náraste v marci, ktorý vyniesol bitcoin až na nový rekord, uviedla agentúra Reuters.

V stredu sa bitcoin obchodoval so stratou 7,5 % po 57 297 USD (53 458,67 eura) okolo 11:45 SELČ. Jeho cena klesla až na 57 055 USD, najnižšiu úroveň od konca februára. Aktuálne sa obchoduje o 22 % pod marcovým rekordom 73 803 USD, čo znamená, že technicky sa nachádza v medveďom trhu. Napriek tomu jeho cena od začiatku roka vzrástla o 35 % a je dvojnásobná v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Prílev kapitálu podporil cenu bitcoina, keďže v januári sa v USA začalo na burze obchodovať viacero spotových bitcoinových fondov, ktoré doteraz nahromadili aktíva v objeme okolo 56 miliárd USD. Oslabili sa aj ďalšie kryptomeny, pričom druhá najväčšia, ether, strácala v stredu tesne pred poludním okolo 6 % a obchodovala sa za 2869,41 USD.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie