Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoinové ETF: Analýza a Predpovede

Bitcoinové ETF stali populárnym nástrojom pre investorov, ktorí chcú získať expozíciu voči Bitcoinu bez nutnosti priameho vlastníctva kryptomeny. V máji 2024 sme boli svedkami zaujímavého obratu na trhu s Bitcoinovými ETF, keď sa tieto fondy rýchlo zotavili z aprílových strát a zaznamenali významné prílevy kapitálu. Podľa hlavného analytika ETF pre agentúru Bloomberg, Erica Balchunasa, Bitcoinové […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoinové ETF stali populárnym nástrojom pre investorov, ktorí chcú získať expozíciu voči Bitcoinu bez nutnosti priameho vlastníctva kryptomeny. V máji 2024 sme boli svedkami zaujímavého obratu na trhu s Bitcoinovými ETF, keď sa tieto fondy rýchlo zotavili z aprílových strát a zaznamenali významné prílevy kapitálu.

Podľa hlavného analytika ETF pre agentúru Bloomberg, Erica Balchunasa, Bitcoinové ETF zaznamenali v máji prílev 1,3 miliardy dolárov, čím kompenzovali všetky negatívne odlevy z apríla. Tento obrat naznačuje, že investori majú stále dôveru v dlhodobý potenciál Bitcoinu, napriek jeho volatilite.

Balchunas upozorňuje, že prílevy a odlevy kapitálu sú prirodzenou súčasťou cyklu ETF a investorov vyzýva, aby sa neobávali týchto krátkodobých fluktuácií. Jeho optimizmus je podporený aj nedávnymi údajmi od CryptoQuant, ktoré ukazujú obnovenie dopytu po Bitcoine, ako aj rast rovnováhy Bitcoinu u pravidelných držiteľov a veľkých investorov.

Významným hráčom v oblasti Bitcoinových ETF je iShares Bitcoin Trust (IBIT) od spoločnosti BlackRock, ktorý zaznamenal prílev 94 miliónov dolárov a spravuje kapitál vo výške 18 miliárd dolárov. Tento fond je tesne za Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC), ktorý má spravovaný kapitál ešte o niečo vyšší.

Pohľad do budúcnosti naznačuje, že Bitcoinové ETF by mohli pokračovať v generovaní pozitívnych dlhodobých výnosov. Forbes Advisor uvádza, že Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) sú medzi najlepšími Bitcoinovými ETF v máji 2024. Taktiež, etf.com predpovedá, že s desiatkami miliárd dolárov očakávaných v prílevoch do spotových Bitcoinových ETF v roku 2024, by mohla cena Bitcoinu prekonať svoje historické maximum.

Investori by si však mali byť vedomí, že aj keď Bitcoinové ETF ponúkajú jednoduchší spôsob, ako investovať do Bitcoinu, stále existuje vysoká miera rizika spojená s volatilitou kryptomeny. Ako vždy, dôkladný výskum a rozvážna investičná stratégia sú kľúčové pre úspech na trhu s kryptomenami.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Bitcoinové ETF: Analýza a Predpovede je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie