Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoinové ETF dosiahli týždenný prílev 1 miliardy dolárov

V poslednom týždni sme boli svedkami významného míľnika v oblasti Bitcoinových ETF (exchange-traded funds), kde prílev kapitálu dosiahol hodnotu 1 miliardy dolárov. Tento fenomén naznačuje zvýšený investorov záujem a dôveru v kryptomeny, najmä v bitcoin, ktorý je často považovaný za lídra na trhu s digitálnymi aktívami. Podľa údajov SoSoValue, prvýkrát od júla tohto roku prekročil […]
Menej ako 1 min. min.

V poslednom týždni sme boli svedkami významného míľnika v oblasti Bitcoinových ETF (exchange-traded funds), kde prílev kapitálu dosiahol hodnotu 1 miliardy dolárov. Tento fenomén naznačuje zvýšený investorov záujem a dôveru v kryptomeny, najmä v bitcoin, ktorý je často považovaný za lídra na trhu s digitálnymi aktívami.

Podľa údajov SoSoValue, prvýkrát od júla tohto roku prekročil týždenný prílev do spotových Bitcoinových ETF hranicu miliardy dolárov, dosahujúc sumu 1,11 miliardy dolárov. Tento prílev posunul celkový kumulatívny čistý prílev v rámci 12 ponúk na 18,8 miliardy dolárov, čo je nové historické maximum. Zaujímavé je, že väčšina prílevov, konkrétne 494,27 milióna dolárov, bola zaznamenaná 27. septembra, pričom výrazný podiel mal ARKB ARK 21Shares s prílevom 203,07 milióna dolárov.

Tento nárast prílevu sa zhodoval s prelomením kľúčovej úrovne odporu Bitcoinu na úrovni 65 000 USD, čo naznačuje možný začiatok rally poháňanej FOMO (strachom z premeškania príležitosti). Analytici predpovedajú, že tento trend by mohol viesť k novým historickým maximám pre bitcoin v nasledujúcich troch mesiacoch.

V kontexte globálneho finančného trhu predstavujú bitcoinové ETF atraktívnu možnosť pre investorov, ktorí hľadajú expozíciu voči kryptomenám bez nutnosti priameho vlastníctva digitálnych aktív. ETF ponúkajú jednoduchší a regulovaný spôsob investovania, čo môže byť lákavé pre inštitucionálnych aj retailových investorov.

Vzhľadom na súčasnú dynamiku trhu a investorov záujem, je možné očakávať, že bBtcoinové ETF budú naďalej hráť kľúčovú úlohu v adopcii a integrácii kryptomien do mainstreamových finančných služieb.

Príspevok Bitcoinové ETF dosiahli týždenný prílev 1 miliardy dolárov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie