Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitcoinové ETF od BlackRock zaznamenávajú odlev kapitálu

Spotové bitcoinové ETF od BlackRock, ktoré boli kedysi na čele záujmu investorov, sa ocitli v čase, keď sa investičný prúd obrátil. 29. apríla 2024 zaznamenali 11 amerických spotových bitcoinových ETF celkový jednodňový odlev 51,53 milióna dolárov, čo signalizuje pokles investorov v tomto segmente trhu. Prípad odlevu z ETF sa prejavil po štvordňovom období, keď fond […]
Menej ako 1 min. min.

Spotové bitcoinové ETF od BlackRock, ktoré boli kedysi na čele záujmu investorov, sa ocitli v čase, keď sa investičný prúd obrátil. 29. apríla 2024 zaznamenali 11 amerických spotových bitcoinových ETF celkový jednodňový odlev 51,53 milióna dolárov, čo signalizuje pokles investorov v tomto segmente trhu. Prípad odlevu z ETF sa prejavil po štvordňovom období, keď fond spoločnosti BlackRock neprilákal žiadne prílevy, čo bolo v ostrom kontraste s ich predchádzajúcou sériou 71 dní denného prílevu.

Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) tiež zaznamenala pokles, hoci menší ako iné fondy, pričom ARK 21Shares zaznamenal výrazný odlev 31,34 milióna dolárov a Fidelity spotový Bitcoin ETF stratilo 6,85 milióna dolárov.

Odborník na ETF, Eric Balchunas, však zdôrazňuje, že tento typ pohybu nie je na Wall Street nezvyčajný a môže byť výsledkom celkovej korekcie trhu. Navyše, tieto odlevy sa zhodujú s poklesom ceny Bitcoinu, ktorá sa v čase správy obchodovala na hranici 60 200 dolárov, so značným poklesom trhovej hodnoty altcoinov.

Podľa generálneho riaditeľa Storm Labs, Sunila Srivatsu, pokračuje celkový býčí sentiment na trhu s kryptomenami. Srivatsa poznamenal, že korekcie sú súčasťou zdravého rastu trhu a že pre ďalší rast existuje pozitívny výhľad vzhľadom na očakávané zníženie úrokových sadzieb a pravdepodobné schválenie ETH ETF.

Širší kryptomenový trh koreluje s cenovým vývojom Bitcoinu a celková trhová kapitalizácia klesla pod 2,3 bilióna dolárov. Špekulácie o budúcnosti trhu s kryptomenami pokračujú, no vyzerá to, že investori sa budú musieť prispôsobiť meniacemu sa prostrediu, v ktorom sú akceptované korekcie a úpravy smerom nadol.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Bitcoinové ETF od BlackRock zaznamenávajú odlev kapitálu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie