Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bitwise Asset Management Podáva Žiadosť o XRP ETF

Spoločnosť Bitwise Asset Management, najväčší správca krypto indexových fondov v USA, podala žiadosť na Komisiu pre cenné papiere a burzy (SEC) o spustenie nového spotového ETF založeného na XRP, natívnom tokene XRP Ledger. Tento krok je významným momentom pre digitálne aktíva, najmä v kontexte regulačných výziev, ktorým čelia kryptomeny v Spojených štátoch. Prvý ETF pre […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť Bitwise Asset Management, najväčší správca krypto indexových fondov v USA, podala žiadosť na Komisiu pre cenné papiere a burzy (SEC) o spustenie nového spotového ETF založeného na XRP, natívnom tokene XRP Ledger. Tento krok je významným momentom pre digitálne aktíva, najmä v kontexte regulačných výziev, ktorým čelia kryptomeny v Spojených štátoch.

Prvý ETF pre XRP

Podľa správy Fox Business, Bitwise, ktorá spravuje aktíva v hodnote 4,5 miliardy dolárov, predložila SEC vyhlásenie o registrácii S-1, v ktorom žiada o schválenie spotového ETF pre XRP. Cieľom tohto ETF je sledovať pohyby cien XRP, čo by umožnilo investorom priamy prístup k tomuto digitálnemu aktívu prostredníctvom tradičných finančných nástrojov.

Bitwise a predchádzajúce úspechy

Bitwise už má skúsenosti so spustením ETF pre iné významné kryptomeny, ako sú Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH). Firma tak rozširuje svoje portfólio kryptomenových ETF a snaží sa priniesť ďalšie možnosti pre investorov, ktorí sa zaujímajú o diverzifikáciu svojich portfólií prostredníctvom digitálnych aktív.

Prečo XRP?

Generálny riaditeľ spoločnosti Bitwise, Hunter Horsley, vysvetlil, prečo sa rozhodli zamerať práve na XRP. Podľa neho je XRP jedným z najuznávanejších a najtrvalejších aktív na kryptomenovom trhu. Zdôraznil, že XRP má dlhodobú podporu nielen medzi kryptokomunitou, ale aj medzi hlavnými investormi.

Horsley dodal: „V Bitwise sme sa vždy snažili pomôcť investorom získať prístup k príležitostiam v tomto priestore a sme nadšení, že môžeme pokračovať v tejto práci s našou žiadosťou o Bitwise XRP ETP.“

Čo to znamená pre trh?

Ak SEC schváli spotový XRP ETF, mohol by to byť významný krok vpred pre akceptáciu XRP medzi tradičnými investormi. Podobné žiadosti o spotové ETF pre iné kryptomeny, ako napríklad Solana (SOL), už podali aj iné firmy, ako sú VanEck a 21Shares, čo naznačuje, že záujem o rôzne kryptomeny na trhu ETF rastie.

Zatiaľ čo SEC ešte na žiadosť o XRP ETF neodpovedala, schválenie by mohlo posilniť postavenie XRP na trhu a poskytnúť investorom jednoduchší spôsob, ako vstúpiť na trh s digitálnymi aktívami.

Záver

Podanie žiadosti o XRP ETF spoločnosťou Bitwise Asset Management je ďalším dôležitým krokom v integrácii kryptomien do tradičných investičných nástrojov. Zatiaľ čo SEC ešte nevydala stanovisko, schválenie takéhoto ETF by mohlo priniesť nové investičné príležitosti a zvýšiť legitimitu XRP medzi globálnymi investormi.

Príspevok Bitwise Asset Management Podáva Žiadosť o XRP ETF je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie