Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bizarní nehoda na Semilsku: Cyklistovi skočila do náruče srnka. Do nemocnice ho vezl vrtulník

Cyklista na elektrokole jel po málo frekventované cestě, když mu ze svahu náhle do cesty skočila srna. „Zvíře cyklistovi dopadlo přímo do náruče, mezi ruce, podle svědků prý takto oba ještě kousek ujeli,“ popsala Baláková pro CNN Prima NEWS. Vše nakonec skončilo pádem cyklisty. Zatímco zraněný muž zůstal ležet na asfaltu, srna si běžela po […]
Menej ako 1 min. min.

Cyklista na elektrokole jel po málo frekventované cestě, když mu ze svahu náhle do cesty skočila srna. „Zvíře cyklistovi dopadlo přímo do náruče, mezi ruce, podle svědků prý takto oba ještě kousek ujeli,“ popsala Baláková pro CNN Prima NEWS. Vše nakonec skončilo pádem cyklisty. Zatímco zraněný muž zůstal ležet na asfaltu, srna si běžela po svém.

ČTĚTE TAKÉ: Z řeky vytáhli dítě, zpátky už se nevynořili. Svědek popsal okolnosti zmizení bratrů v Hronu

Nevšední karambol se odehrál před očima dalších výletníků, kteří muži okamžitě přispěchali na pomoc a přivolali záchrannou službu. Po střetu se zvířetem, které obvykle váží kolem dvaceti kilo, si zraněný stěžoval na bolesti břicha, na kterém mu srna přistála ostrými kopýtky. Kvůli podezření na vnitřní poranění dispečink raději vyslal na místo vrtulník, který muže transportoval na traumacentrum do Liberce.

Podezření na vážné poranění se naštěstí v liberecké nemocnici po několika vyšetřeních nepotvrdilo a pacient byl přeložen k dalšímu ošetřování do mladoboleslavské nemocnice.

Srážky cyklistů se zvěří nebývají časté, přesto by měli být podle dopravního experta cyklisté na pozoru. „Cyklista je na rozdíl od auta tichý, přitom zvláště na elektrokole jede poměrně rychle. Automobil lesní zvěř slyší na dálku, o cyklistovi do poslední chvíle srna nemusí vědět, takže pokud je někde v porostu těsně vedle silnice, může se vylekat a vběhnout mu přímo do cesty. Proto je dobré při průjezdu takovým úsekem o sobě dát občas vědět, zazvonit nebo něco vykřiknout, i když to může vypadat divně,“ řekl pro CNN Prima NEWS dopravní expert Roman Budský.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cyklistku za Cvikovem smetl kamion, střet zabrala kamera. Řidič nedodržel minimální odstup

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie