Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

BlackRock a Bitcoin: Ochrana proti globálnym finančným poruchám

V posledných rokoch sme svedkami značnej volatilnosti na globálnych finančných trhoch, ktorá vyvoláva obavy z finančnej stability a dôvery v tradičné menové systémy. V tomto kontexte sa BlackRock, najväčší správca aktív na svete, obracia na Bitcoin ako na potenciálne zabezpečenie proti týmto globálnym finančným poruchám. BlackRock, s aktívami v hodnote 9 biliónov dolárov, sa domnieva, […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sme svedkami značnej volatilnosti na globálnych finančných trhoch, ktorá vyvoláva obavy z finančnej stability a dôvery v tradičné menové systémy. V tomto kontexte sa BlackRock, najväčší správca aktív na svete, obracia na Bitcoin ako na potenciálne zabezpečenie proti týmto globálnym finančným poruchám.

BlackRock, s aktívami v hodnote 9 biliónov dolárov, sa domnieva, že Bitcoin predstavuje serióznu alternatívu k tradičným menám, ako je americký dolár, a môže poskytnúť ochranu pred rastúcou neistotou a geopolitickými nepokojmi. Tieto faktory oslabujú dôveru vo vlády, banky a fiat meny, čo vedie k hľadaniu stabilnejších a decentralizovaných možností uchovania hodnoty.

Bitcoin ETF spoločnosti BlackRock, ktorý bol spustený v januári 2024, sa rýchlo stal jedným z najvýkonnejších, pričom cena Bitcoinu v marci dosiahla historické maximum viac ako 73 000 dolárov. Tento rast bol poháňaný nielen investorovou dôverou v kryptomeny, ale aj širším prijatím Bitcoinu ako „globálnej peňažnej alternatívy“.

Významným faktorom, ktorý prispieva k tejto zmene paradigmy, je rastúce vnímanie kryptomien ako alternatívy k fiat menám, najmä v čase, keď je stabilita amerického dolára pod drobnohľadom. Centrálne banky po celom svete skúmajú digitálne meny a blockchain technológie, aby sa prispôsobili novým ekonomickým realitám a potenciálne sa ochránili pred kolapsom tradičných menových systémov.

Tento trend je zreteľný aj v nedávnych pohyboch hlavných mien. Dolár si napríklad udržal svoju pozíciu napriek nedávnemu poklesu voči jenu, zatiaľ čo euro a britská libra zažili vlastné výkyvy. Tieto menové fluktuácie sú odrazom širšej neistoty, ktorá ovplyvňuje globálne finančné trhy.

Vzhľadom na tieto výzvy sa Bitcoin a iné kryptomeny javia ako atraktívne možnosti pre investorov, ktorí hľadajú diverzifikáciu svojich portfólií a ochranu pred finančnou nestabilitou. BlackRock svojím postojom k Bitcoinu a jeho ETF potvrdzuje, že kryptomeny môžu zohrávať kľúčovú úlohu v budúcnosti finančných trhov a môžu poskytnúť alternatívu k tradičným finančným nástrojom v čase, keď je potrebná väčšia finančná odolnosť.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok BlackRock a Bitcoin: Ochrana proti globálnym finančným poruchám je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie