Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Blaha sa postavil pred súd pre výroky o vlastizrade. Celý čas vlastne útočili osobne, povedal Naď

Spor sa týka schvaľovania obrannej dohody s USA.
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 (SITA.sk) – Na Mestskom súde Bratislava IV v stredu na tretí pokus začalo pojednávanie vo veci civilnej žaloby predsedu mimoparlamentnej strany Demokrati Jaroslava Naďa na podpredsedu parlamentu a zvoleného europoslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD).

Naď sa žalobou domáha súdneho potvrdenia neoprávneného zásahu do dobrej povesti, verejné ospravedlnenie a odstránenie z verejného priestoru všetkých statusov, videí a iných záznamov, v ktorých ho Blaha obvinil z vlastizrady. Spor sa týka schvaľovania obrannej dohody s USA.

Politický útok

Po skončení pojednávania bývalý minister obrany Naď pre médiá uviedol, že Blaha sa snaží právny spor dávať do politickej roviny. „Celý čas vlastne útočili osobne, politicky,” povedal Naď na margo Blahu a jeho právneho zástupcu Davida Lindtnera.

Obviniť ministra obrany v čase vojnového konfliktu v susednej krajine z vlastizrady je totiž podľa Naďa absolútne neprijateľné. Pripomenul pri tom, že Smer-SD na neho pre údajnú vlastizradu podal aj trestné oznámenie. To však bolo podľa neho „zhodené zo stola ako zjavne neopodstatnené“.

Vyplatenie nemajetkovej ujmy

Naď pripomenul, že Zmluvu o obrannej spolupráci s USA majú takmer všetky krajiny NATO. Zároveň sa pýta, prečo ju súčasný minister obrany Robert Kaliňák nevypovedal. „Keby došlo k vzájomnej dohode, môže byť ukončená,” zdôraznil Naď s tým, že slovenský rezort obrany takúto požiadavku nevyslovil.

Predseda Demokratov zároveň potvrdil, že okrem ospravedlnenia a odstránenia mediálneho obsahu žiada od Blahu vyplatenie nemajetkovej ujmy vo výške 100-tisíc eur. Tie by podľa vlastných slov využil na pomoc ukrajinským odídencom.

Viac k témam: Minister obrany SR, Predseda strany Demokrati, Súdny proces, Vlastizrada
Zdroj: SITA.sk – Blaha sa postavil pred súd pre výroky o vlastizrade. Celý čas vlastne útočili osobne, povedal Naď © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie