Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Blanár: Prejavy solidarity po atentáte na premiéra ukázali, že Slovensko nie je izolované

www.slovanskenoviny.sk/rss Nedávny bezprecedentný atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica šokoval celé Slovensko, a dovolím si tvrdiť, aj celý svet. Je vážnym varovaním, že polarizácia spoločnosti (zásluhou aj politiky bývalých vlád I. Matoviča, E. Hegera a Ľ. Ódora) je obrovská a zasahuje až do rodinných a medziľudských vzťahov. Zároveň ukazuje, že iný názor automaticky robí […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Nedávny bezprecedentný atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica šokoval celé Slovensko, a dovolím si tvrdiť, aj celý svet.

Je vážnym varovaním, že polarizácia spoločnosti (zásluhou aj politiky bývalých vlád I. Matoviča, E. Hegera a Ľ. Ódora) je obrovská a zasahuje až do rodinných a medziľudských vzťahov. Zároveň ukazuje, že iný názor automaticky robí z jednotlivcov nepriateľov a vytvára podhubie pre šírenie nenávisti a netoleranciu voči nesúhlasu, píše na sociálnej sieti minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár.

Masívna vlna empatie a prejavov solidarity od takmer 300 predstaviteľov štátov – prezidentov, predsedov vlád, monarchov, pápeža Františka, medzinárodných inštitúcií a organizácií a zástupcov diplomatického zboru – jasne naznačuje, že Slovensko nie je izolovanou krajinou, naopak, je rešpektovaným a váženým partnerom. A tí, ktorí rozumejú zahraničnej politike a diplomacii, vedia, o čom hovorím. Hoci by si mnohí opoziční poslanci, mimovládny sektor a progresívne média priali opak.

Rád by som použil slová prezidenta Bulharska Rumena Radevu o signáli, ktorý atentát na predsedu vlády SR vyslal Európe v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu. Uviedol, že

je nebezpečné vítať hlasy za mier na Ukrajine výstrelmi a aby pokračovanie vojny a nemožné víťazstvo nad Ruskom bolo prezentované ako jediné možné riešenie.

V súvislosti s blížiacimi sa eurovoľbami mi dovoľte zdôrazniť, že aj v týchto voľbách si občania EÚ budú vyberať medzi podporou dosiahnutia mieru len vojnovou cestou alebo dosiahnutia mieru okamžitým prímerím a mierovými rokovaniami.

Za hlas mieru a konzistentnosť slovenskej domácej a suverénnej zahraničnej politiky zaplatil premiér Robert Fico takmer vlastným životom, konštatuje na záver statusu Juraj Blanár.

skspravy.sk

Príspevok Blanár: Prejavy solidarity po atentáte na premiéra ukázali, že Slovensko nie je izolované je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie