Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Blanár v Južnej Kórei hovoril aj o zbraniach, ktoré dodáva KĽDR do Ruska

“Áno, rozprávali sme sa aj o tom, že či máme informácie, že zo Severnej Kórey sa dodávajú zbrane do Ruskej federácie. Áno, potvrdil som, že tieto informácie zdieľame spolu s našimi partnermi, predovšetkým NATO partnermi a máme informácie, ktoré hovoria o tom, že viac ako 6500 kontajnerov rôznych zbraní a rovnako aj munície boli dodané […]
Menej ako 1 min. min.

“Áno, rozprávali sme sa aj o tom, že či máme informácie, že zo Severnej Kórey sa dodávajú zbrane do Ruskej federácie. Áno, potvrdil som, že tieto informácie zdieľame spolu s našimi partnermi, predovšetkým NATO partnermi a máme informácie, ktoré hovoria o tom, že viac ako 6500 kontajnerov rôznych zbraní a rovnako aj munície boli dodané zo Severnej Kórey do Ruska,” povedal minister zahraničných vecí Juraj Blanár po rokovaní s juhokórejským premiérom Han Tok-suom.

Blanár zdôraznil, že Slovensko to odsudzuje. “Je to porušenie viacerých rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN. Mimochodom, Slovenská republika hlasovala za dve z týchto rezolúcií, keď sme boli nestálym členom Bezpečnostnej rady OSN v roku 2006 a 2007. Čiže je to jednoznačne porušenie rezolúcii OSN,” povedal minister v Soule.

Slovenská delegácia je na oficiálnej návšteve v Južnej Kórei od nedele do stredy tohto týždňa. 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie