Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Blíži sa búrka a vy odpojíte televízor? To nestačí. Nezabudnite ešte na jednu vec

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Merih Salmaz a shutterstock.com/New Africa). Sezóna búrok sa už začala, preto sa oplatí postarať sa o elektronické zariadenia. Počas blesku nie je ťažké vytvoriť prepätie/skrat, ktorý môže poškodiť zariadenie. Ako tomu zabrániť? Ukazuje sa, že jednoduché odpojenie zo zásuvky nie vždy stačí. Počas blesku nie je ťažké vytvoriť prepätie/skrat, […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Merih Salmaz a shutterstock.com/New Africa).

Sezóna búrok sa už začala, preto sa oplatí postarať sa o elektronické zariadenia. Počas blesku nie je ťažké vytvoriť prepätie/skrat, ktorý môže poškodiť zariadenie. Ako tomu zabrániť? Ukazuje sa, že jednoduché odpojenie zo zásuvky nie vždy stačí.

Počas blesku nie je ťažké vytvoriť prepätie/skrat, ktorý môže poškodiť zariadenie. Ako tomu zabrániť?
Foto: shutterstock.com/Merih Salmaz a shutterstock.com/New Africa

Niektorí ľudia milujú búrky, iní sa trasú, keď počujú prvé zahrmenie. Mali by sme si uvedomiť, že blesky, hoci sú fenomenálne, sú mimoriadne nebezpečné. V takýchto situáciách sa oplatí postarať sa o elektronické zariadenia a riadne ich chrániť. Ako to urobiť?

Ako ochránite televízor pred búrkou? Vypnutie napájania nič nezmôže. Je tu jedna vec, ktorá stojí za zmienku

Výboje blesku sú nahromadené elektrické náboje v atmosfére. Sú nebezpečné, pretože nesú veľké množstvo energie. Je potrebné si uvedomiť, že keď sa blíži búrka, je mimoriadne dôležité odpojiť spotrebiče od elektrickej siete, inak sa môžu poškodiť. V prípade televízora však jednoduché odpojenie zo zásuvky nemusí pomôcť. Prečo?

Ukázalo sa, že televízory pripojené k anténe alebo internetu cez kábel sa môžu spáliť, keď sa prepätie prenesie do portov. Počas búrky je preto potrebné odpojiť zariadenie nielen od napájania, ale aj odpojiť anténny kábel, internetový kábel a dokonca aj kábel HDMI. Tým sa ochránite pred možným poškodením zariadenia.

Počas búrky je najlepšie zostať vo vnútri, takže ak vás búrka zastihne vonku, čo najskôr vyhľadajte úkryt.
Foto:freepik.com/wirestock

Ako prežiť búrku? Dodržiavajte tieto pravidlá a nič sa vám nestane

Počas búrky je najlepšie zostať vo vnútri, takže ak vás búrka zastihne vonku, čo najskôr vyhľadajte úkryt. Ak ste vo vnútri, nezabudnite zatvoriť okná a dvere, aby ste sa vyhli zatopeniu. Z balkónov a terás odstráňte všetky predmety, ktoré by mohol vietor odfúknuť. Ak vás búrka zastihne v aute, zastavte vozidlo, ale neparkujte pod stromami alebo stĺpmi vysokého napätia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako vypočítate, ako ďaleko je búrka? Jednoduchý spôsob, ako zistiť, či je blízko nás

Môžete používať telefón počas búrky? Dávajte si na to radšej pozor!

The post Blíži sa búrka a vy odpojíte televízor? To nestačí. Nezabudnite ešte na jednu vec appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie