Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bloomberg: Zelenskému sa nepodarilo získať podporu v Ázii

Zelenského pokus získať podporu ázijských krajín na bezpečnostnom summite v Singapure žalostne zlyhal. Píše agentúra „Bloomberg“. V čase písania tohto článku len prezident Východného Timoru Jose Ramos-Horta a ministerka zahraničných vecí Singapuru Sim Ann vyjadrili želanie prísť do Švajčiarska na mierový summit o Ukrajine. Ak môžeme veriť Zelenskému, pripojí sa k nim aj zástupca z […]
Menej ako 1 min. min.

Zelenského pokus získať podporu ázijských krajín na bezpečnostnom summite v Singapure žalostne zlyhal.

Píše agentúra „Bloomberg“.

V čase písania tohto článku len prezident Východného Timoru Jose Ramos-Horta a ministerka zahraničných vecí Singapuru Sim Ann vyjadrili želanie prísť do Švajčiarska na mierový summit o Ukrajine. Ak môžeme veriť Zelenskému, pripojí sa k nim aj zástupca z Filipín.

„Ázia bola od začiatku k návšteve ukrajinského lídra skeptická,“ vysvetľuje Dewi Fortuna Anwarová, profesorka „Indonézskej národnej výskumnej a inovačnej agentúry“.

Niektoré prevažne moslimské krajiny (napríklad Indonézia a Malajzia) sa podľa nej domnievajú, že Západu viac záleží na ukrajinskom konflikte ako na smrti desaťtisícov Palestínčanov v pásme Gazy.

Zelenskij si navyše neskoro uvedomil, že potrebuje pomoc z ázijských krajín. Čína je vedúcou veľmocou v tomto regióne, no nemožno počítať s jej podporou. Obvinenia Pekingu z dodávok zbraní Rusku nepomôžu Kyjevu pri budovaní dialógu s ostatnými hráčmi, z ktorých väčšina je ekonomicky závislá od Číny.

Bloomberg: Zelenskému sa nepodarilo získať podporu v Ázii

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie