Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Boj o bývanie v Neapole. Nechcú turistov

22.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Márton Novák). Obyvatelia Neapola sa búria proti turistom. Vedenie mesta dostalo petíciu zameranú na blokovanie povolení na krátkodobé prenájmy v centre mesta. Jeho autori zdôraznili, že miest je priveľa pre prichádzajúcich a málo pre obyvateľov. Boj o bývanie v Neapole.Foto: Pexels/Márton Novák Neapol je po Florencii, Ríme a Benátkach […]
Menej ako 1 min. min.

22.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Márton Novák).

Obyvatelia Neapola sa búria proti turistom. Vedenie mesta dostalo petíciu zameranú na blokovanie povolení na krátkodobé prenájmy v centre mesta. Jeho autori zdôraznili, že miest je priveľa pre prichádzajúcich a málo pre obyvateľov.

Boj o bývanie v Neapole.
Foto: Pexels/Márton Novák

Neapol je po Florencii, Ríme a Benátkach ďalším talianskym mestom, kde sa čoraz hlasnejšie diskutuje o masovom fenoméne prideľovania bytov na krátkodobý prenájom.

Miestne úrady podnikajú kroky na zastavenie alebo reguláciu tohto javu. Poznamenáva sa, že výsledkom prestavby celých nájomných domov na turistické byty je chaos a nepohodlie pre obyvateľov, ako aj výrazné zvýšenie cien dlhodobého prenájmu.

Boj o bývanie v Neapole

Autori návrhu pripraveného v Neapole apelovali na miestne úrady, aby okamžite zastavili udeľovanie súhlasu na nové ubytovanie tohto typu v centre, a to aj v oblasti zaradenej do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, a namiesto toho garantovali strechu nad hlavou rodiny a študentov.

Pripomenuli, že podobné obmedzenia už platia v niektorých historických mestách v Taliansku a iných európskych krajinách.

„Sme proti turizmu bez hraníc“

Podľa signatárov petície je potrebné starostlivo sledovať vytváranie miest na krátkodobé prenájmy. Oznámili, že na rôznych miestach v hlavnom meste Kampánie vyvesia plagáty s výzvami v tejto veci, ktoré budú sprevádzať zbieranie podpisov pod petíciu.

„Nie sme vo vojne s turizmom, ale sme proti turizmu bez hraníc a ochrany obyvateľov,“ ubezpečili.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Slováci ich húfne kupujú a vešajú si ich na chladničky. Takto ničia svoje vybavenie

Talizmany, menu reštaurácií, exotické fotografie. Takto podvádzajú Slovákov na dovolenke

The post Boj o bývanie v Neapole. Nechcú turistov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie