Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bojuje proti chuti do jedla, je bohatý na kolagén a vlákninu. Pite, keď bojujete s nadváhou

17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Čo máme robiť, keď chceme schudnúť? V prvom rade by sme mali mať pevnú vôľu, pretože potom je potrebné zaradiť do denného rytmu aspoň minimálne množstvo fyzickej aktivity. Okrem toho sa musíme bližšie pozrieť na to, čo nám pristane na tanieri. Samozrejme, nemusíte hneď prejsť na drakonickú diétu. […]
Menej ako 1 min. min.

17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Čo máme robiť, keď chceme schudnúť? V prvom rade by sme mali mať pevnú vôľu, pretože potom je potrebné zaradiť do denného rytmu aspoň minimálne množstvo fyzickej aktivity. Okrem toho sa musíme bližšie pozrieť na to, čo nám pristane na tanieri. Samozrejme, nemusíte hneď prejsť na drakonickú diétu. Môžete začať tým, že do svojho denného jedálnička zakomponujete výživné smoothies. Nielenže sú chutné, ale môžete si ich pripraviť za pár okamihov.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Aké je najlepšie smoothie na chudnutie?

Neexistuje jediný recept na smoothie na chudnutie, ktorý by priniesol veľkolepé výsledky. Nemali by ste sa spoliehať ani na takzvanú zázračnú diétu, vďaka ktorej nadváha zmizne sama od seba. V prvom rade sa musíte oboznámiť so zásadami zdravého stravovania, aby ste zaviedli plnohodnotné produkty a jedli ich v menších porciách, ale s väčšou frekvenciou.

Aby mal celý proces chudnutia a spaľovania tukov zmysel, oplatí sa tiež byť v kalorickom deficite a zaradiť do svojho denného programu aspoň minimálnu fyzickú aktivitu.
Foto: shutterstock/shurkin_son

Aby mal celý proces chudnutia a spaľovania tukov zmysel, oplatí sa tiež byť v kalorickom deficite a zaradiť do svojho denného programu aspoň minimálnu fyzickú aktivitu. V boji za štíhlu postavu môžu pomôcť aj smoothies na chudnutie, ale za určitých podmienok. Aké to sú?

Čo môžete urobiť pre to, aby vám smoothie na chudnutie fungovalo?

Existuje niekoľko univerzálnych tipov na jednoduchú prípravu smoothie na chudnutie. V prvom rade ide o ingrediencie. Základom môže byť voda, ale nielen ona, pretože takéto nápoje možno obohatiť o prírodný jogurt, kefír, cmar alebo zeleninový nápoj.

Čerstvé ovocie a zelenina by mali byť najdôležitejšou zložkou smoothies na chudnutie, pretože obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, ktoré vás udržia v dobrej kondícii a zdraví. Okrem toho obsahujú vlákninu, o ktorej je známe, že pomáha zastaviť záchvaty nechutenstva a zlepšuje funkciu žalúdka a čriev.

Čerstvé ovocie a zelenina by mali byť najdôležitejšou zložkou smoothies na chudnutie, pretože obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, ktoré vás udržia v dobrej kondícii a zdraví.
Foto: shutterstock/alicja neumiler

Ako často by som mala piť smoothie na chudnutie? Ak podľa odporúčaní odborníkov na výživu jeme päť jedál denne, jedno z nich môžeme pokojne nahradiť zdraviu prospešným nápojom. Aké ovocie a zelenina môžu byť súčasťou kokteilov na chudnutie?

Typické slovenské ovocie – jablko na chudnutie

Ak si niekto myslí, že smoothies na chudnutie by mali obsahovať exotické ovocie, veľmi sa mýli. Oplatí sa siahnuť po tom, čo máme na dosah ruky, teda po jablkách. Prečo? V prvom rade preto, že má nízky obsah kalórií (maximálne 57 kcal na 100 g), takže je pre redukciu hmotnosti najvýhodnejšie.

Ak si niekto myslí, že smoothies na chudnutie by mali obsahovať exotické ovocie, veľmi sa mýli.
Foto: shutterstock.com/Katarzyna Mikolajczyk

Je tiež veľmi dobrým zdrojom pektínu, frakcie vlákniny, ktorá je spojencom čriev a navyše zabezpečuje pocit sýtosti na dlhší čas, čo pomáha potláčať záchvaty vlčieho hladu. Jablká majú tiež dobrú dávku vitamínu C, ktorý je najlepší pre imunitu a je vhodný na podporu tvorby kolagénu.

Ako si pripraviť jablkové smoothie na spaľovanie tukov?

Zloženie:

2 jablká

1 pohár vody

čajová lyžička ľanového semienka

pol čajovej lyžičky škorice

centimetrový prúžok zázvoru

Postup prípravy:

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme ich do misky s vodou a ostatnými prísadami a nakoniec rozmixujeme. Toto smoothie s ľanovým semienkom, škoricou a zázvorom vám dodá extra dávku vlákniny a zdravých tukov, ktoré vám pomôžu schudnúť.

Zeler – ideálny do smoothie

Stonky zeleru sa na Slovensku jedia skôr zriedkavo, čo je škoda! Nielenže zvýrazňujú chuť jedál, ale sú tiež nevyhnutné, ak chcete schudnúť aspoň pár kíl. Prečo? Predovšetkým preto, že majú – podobne ako jablká – veľa vlákniny a navyše majú len 14 kcal. Okrem toho sa ich oplatí kombinovať s inou zeleninou, aby ste získali produkt, ktorý pomáha zbaviť sa nadbytočných kilogramov, ale aj očistiť telo od toxínov.

Nielenže zvýrazňujú chuť jedál, ale sú tiež nevyhnutné, ak chcete schudnúť aspoň pár kíl.
Foto: shutterstock.com/Valentyn Volkov

Zloženie:

4 stonky zeleru

2 kivi

1 banán

1 pohár vody

Postup prípravy:

Ovocie umyte a ošúpte, potom ho spolu so zelerom nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Stačí pridať vodu a rozmixovať. Hotovo.

Spôsob, ako schudnúť – ananás

Šťavnatý ananás je ideálnym ovocím do horúceho počasia, pretože rýchlo pomáha uhasiť smäd. Oplatí sa ho však pridať do stravy aj vtedy, keď chcete schudnúť. Je to vďaka bromelaínu, ktorý sa v ananáse nachádza a ktorý má pre náš organizmus mnoho výhod. Dokáže uľahčiť hojenie rán, podporiť činnosť srdca a odstrániť zápaly. Treba však vedieť aj to, že bromelaín obsiahnutý v ananáse pomáha odstraňovať tuk z tela, preto sa často používa v tabletkách na chudnutie.

Oplatí sa ho však pridať do stravy aj vtedy, keď chcete schudnúť. Je to vďaka bromelaínu, ktorý sa v ananáse nachádza a ktorý má pre náš organizmus mnoho výhod.
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Ako si pripraviť ananásový smoothie na chudnutie?

Ingrediencie:

štvrtinu ananásu

1 jablko

pohár vody

Spôsob prípravy:

Ananás na začiatku opatrne ošúpeme a nakrájame na plátky. Jablko nakrájajte aj so šupkou, ale predtým odstráňte jadrovník. Všetko vložte do mixéra, pridajte vodu a rozmixujte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Korenie na chudnutie. Hojne posypte akýkoľvek pokrm a boky zmiznú

Nebezpečný trend rýchleho chudnutia do plaviek menom Ozempic vyvoláva otázky. Čo hovoria odborníci?

The post Bojuje proti chuti do jedla, je bohatý na kolagén a vlákninu. Pite, keď bojujete s nadváhou appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie