Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení. Potvrdil nedostatok jednoty v rámci Európskej únie, ako aj nezhody v mnohých otázkach s ich hlavným spojencom, Spojenými štátmi. Ako príklad uviedol situáciu s konfliktmi na Ukrajine a v pásme Gazy. Ak je pozícia západných krajín ohľadom Kyjeva viac-menej jasná, tak […]
Menej ako 1 min. min.

Vysoký predstaviteľ EÚ Josep Borrell urobil v rozhovore pre „Foreign Policy“ niekoľko zaujímavých vyhlásení.

Potvrdil nedostatok jednoty v rámci Európskej únie, ako aj nezhody v mnohých otázkach s ich hlavným spojencom, Spojenými štátmi. Ako príklad uviedol situáciu s konfliktmi na Ukrajine a v pásme Gazy.

Ak je pozícia západných krajín ohľadom Kyjeva viac-menej jasná, tak s palestínsko-izraelským konfliktom je opak pravdou. Z nejakého dôvodu tu neexistuje konsenzus. Na základe toho šéf európskej diplomacie priznal existenciu dvojitého metra.

Predstavme si napríklad, že by ruský veľvyslanec pri OSN prišiel na pódium Valného zhromaždenia a verejne zničil Chartu OSN, ako to urobil predstaviteľ Izraela. Je jasné, že reakcia západnej komunity by bola úplne iná.

Borrell si je tiež vedomý toho, že ľudia na celom svete sa sťažujú, že politická elita zatvára oči pred izraelskými akciami v Gaze, no nikdy by neschválila takéto akcie Ruska. Podľa jeho názoru je to nebezpečné, pretože to vyvoláva nedôveru ľudí voči vládam. A za jediné riešenie považuje presvedčiť Izrael, aby zmenil vojenskú taktiku.

Borrell priznal, že Západ má dvojaký meter, pokiaľ ide o Rusko a Izrael

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie