Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Borrell vyzval na prešetrenie paľby, ktorá poškodila kanceláriu výboru Červeného kríža v Gaze

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell v sobotu odsúdil ostreľovanie, ktoré poškodilo kanceláriu Medzinárodného výboru Červeného kríža v Pásme Gazy a vyžiadalo si desiatky obetí. Zároveň vyzval na jeho nezávislé preskúmanie. Výbor v noci na sobotu informoval o úmrtiach 22 civilistov a poškodení kancelárie v Gaze v dôsledku paľby so “strelami ťažkého kalibru”, ktoré dopadli neďaleko […]
Menej ako 1 min. min.

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell v sobotu odsúdil ostreľovanie, ktoré poškodilo kanceláriu Medzinárodného výboru Červeného kríža v Pásme Gazy a vyžiadalo si desiatky obetí. Zároveň vyzval na jeho nezávislé preskúmanie.

Výbor v noci na sobotu informoval o úmrtiach 22 civilistov a poškodení kancelárie v Gaze v dôsledku paľby so “strelami ťažkého kalibru”, ktoré dopadli neďaleko budovy. V jej okolí sa pritom podľa organizácie nachádzali stovky vysídlených ľudí žijúcich v stanoch vrátane Palestínčanov spolupracujúcich s Červeným krížom.

Ministerstvo zdravotníctva v Gaze hlásilo až 25 obetí a 50 zranených a z ostreľovania, ktoré podľa neho cielilo na utečenecký tábor al-Mawásí, obvinilo Izrael.

Výbor pritom priamo neuviedol, kto je za ostreľovanie zodpovedný. Hovorca izraelskej armády pre AFP povedal, že “nič nenasvedčuje tomu”, že útok vykonali izraelské sily, armáda však incident preveruje.

Oblasť al-Mawásí je Izraelom označená bezpečná humanitárna zóna, do ktorej utiekli tisícky Palestínčanov po spustení izraelského pozemného útoku na mesto Rafah na juhu palestínskej enklávy.

Istý obyvateľ agentúre Reuters napísal, že dva tanky z neďalekého kopca vypálili strely, ktoré zasiahli stany vysídlených ľudí v oblasti.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie