Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bratislava: Na stúpajúcu hladinu vodných tokov sa zodpovedne pripravujeme V predošlých dňoch sme spoločne s Hasičským a záchranným zborom a ďalšími kľúčovými aktérmi …

🌊 Na stúpajúcu hladinu vodných tokov sa zodpovedne pripravujeme V predošlých dňoch sme spoločne s Hasičským a záchranným zborom a ďalšími kľúčovými aktérmi absolvovali koordinačné protipovodňové cvičenie pod taktovkou Slovenského vodohospodárskeho podniku. V rámci nácviku sme precvičovali montáž mobilného hradenia, ktoré je súčasťou protipovodňovej ochrany Bratislavy, ako aj vrecovanie piesku. 🌧️ Hladina Dunaja aj Moravy […]
Menej ako 1 min. min.

🌊 Na stúpajúcu hladinu vodných tokov sa zodpovedne pripravujeme

V predošlých dňoch sme spoločne s Hasičským a záchranným zborom a ďalšími kľúčovými aktérmi absolvovali koordinačné protipovodňové cvičenie pod taktovkou Slovenského vodohospodárskeho podniku. V rámci nácviku sme precvičovali montáž mobilného hradenia, ktoré je súčasťou protipovodňovej ochrany Bratislavy, ako aj vrecovanie piesku.

🌧️ Hladina Dunaja aj Moravy aktuálne stúpa najmä z dôvodu veľkého úhrnu zrážok v Nemecku a Rakúsku, v najbližších hodinách sa očakáva nárast na hranicu 1. stupňa povodňovej aktivity. Na rieke Morava má hladina stúpať najmä v dôsledku vzdutia zo stúpajúcej hladiny Dunaja, ktorý priteká práve z Nemecka a Rakúska. Kulminácia hladiny sa očakáva počas nasledujúcich 48 hodín, v závislosti od počasia. Aktuálne sa neočakáva výrazné vyliatie tokov, s výnimkov dvoch lokalít v záplavovom území.

Z tohto dôvodu preto dnes od 17:00 uzatvárame dolné parkovisko na Tyršovom nábreží. Aktuálna prognóza predpokladá hladinu tesne pod úrovňou vybreženia, parkovisko však bude uzatvorené z preventívnych dôvodov, ak by sa situácia rýchlo zmenila.

Ohľadom možného vybreženia koryta Karloveského ramena do záplavového územia pod Devínskou cestou, dnes poobede zasadol krízový štáb mestskej časti Devín a v prípade potreby je pre túto lokalitu pripravený vyhlásiť mimoriadnu situáciu.

Situáciu budeme aj naďalej dôsledne monitorovať a o ďalších prípadných opatreniach vás budeme informovať.

📈: SHMÚ






Zdroj: Mesto Bratislava

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie