Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bratislava: Park Dunajská, niekdajšia Vešeléniho záhrada, je po novom veselým a kvalitným priestorom pre deti a dospelých. V parkovej časti sme obnovili chodníky, čier…

🌳⛲ Park Dunajská, niekdajšia Vešeléniho záhrada, je po novom veselým a kvalitným priestorom pre deti a dospelých. V parkovej časti sme obnovili chodníky, čierny asfalt sme vymenili za biely betón, ktorý sa tak neprehrieva a rozšírili sme záhony s kríkmi, stromami, trvalkami a trávnikom. V zadnej časti sú umiestnené nové herné prvky, bezpečné dopadové plochy, […]
Menej ako 1 min. min.

🌳⛲ Park Dunajská, niekdajšia Vešeléniho záhrada, je po novom veselým a kvalitným priestorom pre deti a dospelých. V parkovej časti sme obnovili chodníky, čierny asfalt sme vymenili za biely betón, ktorý sa tak neprehrieva a rozšírili sme záhony s kríkmi, stromami, trvalkami a trávnikom. V zadnej časti sú umiestnené nové herné prvky, bezpečné dopadové plochy, pieskovisko, šmykľavka. Nechýbajú ani nové smetné koše, osvetlenie, ako aj doplnené cyklostojany. Zeleň sme doplnili aj intenzívnym pobytovým trávnikom, ideálnym na piknik, či pokojné posedenie v tráve.

🐳 No a novinkou, ktorú ocenia malé aj veľké deti je vodná hra, ktorá najmä počas horúcich dní prinesie potrebné osvieženie a ešte potrebnejšie množstvá radosti! Vodná hra má okrem dôležitej hravej funkcie aj funkciu vodozádržnú – nadväzuje na terénnu modeláciu trávnika a spolu zabezpečujú ekostabilizačnú funkciu prostredia. Príďte a zahrajte sa!

📜 Bratislava má mnohé neprehliadnuteľné ikonické monumenty ako Rozhlas, Michalskú vežu, Most SNP či fontánu na Námestí slobody. Ale charakter mesta vytvárajú aj menej nápadné, no nemenej dôležité miesta pre náš každodenný život, v ktorých sa cítime jednoducho dobre. Rôzne živé zákutia, námestia, nárožia, vnútrobloky…Našou zodpovednosťou je takéto miesta zveľaďovať, obnovovať a aj vytvárať. Pretože funkčný verejný priestor je jednou z najdôležitejších súčastí mesta, dáva priestor rásť rôznym komunitám, výrazne zlepšuje kvalitu nášho života, tvorí základ toho, ako naše mesto spolu zažívame a ako nám v ňom fungujú vzťahy. Práve preto sme spolu s Metropolitný inštitút Bratislavy ešte v roku 2021 rozbehli Program obnovy verejných priestorov Živé miesta. S obnovou verejných priestorov tak prinášame viac miest, kde budeme radi spolu tráviť čas a kde sa budú bez problémov pohybovať všetci od malých detí až po tých skôr narodených. A presne takým priestorom je po novom Park Dunajská.

📸 Marek Velček







Zdroj: Mesto Bratislava

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie