Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bratislava: Veľká oprava Vajnorskej radiály dokončená – 8 km nových koľají, 14 zmodernizovaných zastávok, prvý zelený prístrešok a hlavne tichšia a komfortnejšia jazda…

🎉🚊 Veľká oprava Vajnorskej radiály dokončená – 8 km nových koľají, 14 zmodernizovaných zastávok, prvý zelený prístrešok a hlavne tichšia a komfortnejšia jazda! Je jasné, že kvalitná, bezpečná a spoľahlivá verejná doprava je pre Bratislavu nesmierne dôležitá. Posledné roky sme s Dopravný podnik Bratislava urobili skutočne veľa preto, aby sme ju modernizovali a zatraktívnili – […]
Menej ako 1 min. min.

🎉🚊 Veľká oprava Vajnorskej radiály dokončená – 8 km nových koľají, 14 zmodernizovaných zastávok, prvý zelený prístrešok a hlavne tichšia a komfortnejšia jazda!

Je jasné, že kvalitná, bezpečná a spoľahlivá verejná doprava je pre Bratislavu nesmierne dôležitá. Posledné roky sme s Dopravný podnik Bratislava urobili skutočne veľa preto, aby sme ju modernizovali a zatraktívnili – či už je to 150 nových autobusov, 50 hybridných trolejbusov vrátane nových 24-metrových megatrolejbusov, 4 vodíkové autobusy, 20 jednosmerných električiek, postupne do prevádzky nastupuje aj 10 nových obojsmerných električiek a obstarávame ďalších 40 nízkopodlažných električiek, podstatným detailom je doplnená klimatizácia a v neposlednom rade dôležité opravy a budovanie infraštruktúry. Som preto veľmi rád, že sme dnes úspešne sfinalizovali ďalší významný dopravný projekt, ktorým je oprava trate a modernizácia zastávok Vajnorskej električkovej radiály.

✅Vymenili sme tu viac ako 8 kilometrov opotrebovaných zvlnených koľají za nové,
✅ zmodernizovali sme štrnásť zastávok s komfortnými vyvýšenými nástupišťami, vydláždenými bratislavskou dlažbou,
✅ vysadili sme tiež 57 m2 rozchodníka, ktorý je prakticky bezúdržbový, na zelenej streche prístreškov Zlaté Piesky. Ide o vôbec prvé zelené prístrešky MHD v Bratislave, ktoré nám spríjemnia čakanie na združenej zastávke pre autobusy a električky.
✅ osadili sme aj dvanásť nových elektronických informačných tabúľ, ktoré napríklad výraznejšie zobrazujú aj mimoriadne udalosti v premávke, čím podstatne zlepšujú informovanosť cestujúcich.

Ďakujeme viceprimátorke Táni Kratochvílovej a všetkým, ktorí na tomto projekte pracovali, za obrovské nasadenie a tempo prác. Za skvelú spoluprácu patrí vďaka aj Bratislavský kraj a Juraj Droba. Od októbra, kedy sme s prácami začali, sa toho podarilo skutočne veľa a najťažšiu, prvú fázu opravy radiály sa podarilo dokončiť v rekordnom termíne len za približne dva mesiace.

Ide o ukážkový projekt, vďaka ktorému majú dnes cestujúci modernú, bezpečnejšiu, rýchlejšiu a aj tichšiu trať.

🇪🇺 Projekt je financovaný vďaka Ministerstvo dopravy SR a eurofondom prostredníctvom Operačného programu integrovaná infraštruktúra.

📸 Marek Velček







Zdroj: Mesto Bratislava

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie