Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bravčové rezne so zemiakmi alebo mleté rezne? Viete, ktoré jedlo bude menej kalorické

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach). Niektoré obedové jedlá typické pre slovenskú kuchyňu môžu mať veľa kalórií. Pri plánovaní jedálneho lístka sa oplatí na to myslieť. Zistite, koľko kalórií môžu obsahovať obedy s bravčovými rezňami alebo mletými rezňami. Koľko kalórií majú typické slovenské obedy alebo večere?Foto: shutterstock/Jan_Mach V poslednom čase sa čoraz viac hovorí […]
Menej ako 1 min. min.

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach).

Niektoré obedové jedlá typické pre slovenskú kuchyňu môžu mať veľa kalórií. Pri plánovaní jedálneho lístka sa oplatí na to myslieť. Zistite, koľko kalórií môžu obsahovať obedy s bravčovými rezňami alebo mletými rezňami.

Koľko kalórií majú typické slovenské obedy alebo večere?
Foto: shutterstock/Jan_Mach

V poslednom čase sa čoraz viac hovorí o tom, že kľúčom k chudnutiu je udržiavanie kalorického deficitu. V závislosti od viacerých faktorov, ako je hmotnosť, výška, životný štýl alebo vek, sa naše energetické potreby môžu líšiť. Ako ho vypočítame, keď chceme schudnúť? Na internete nájdeme mnoho kalorických kalkulačiek, ktoré sú veľmi nápomocné. Zvyčajne po zodpovedaní niekoľkých jednoduchých otázok (napr. výška, vek a aktuálna hmotnosť) dostaneme informáciu, koľko kalórií denne by sme mali svojmu telu dodať, aby sme začali chudnúť.

Koľko kalórií majú typické slovenské obedy alebo večere?

Keď začneme venovať pozornosť kalóriám, často sa objaví otázka: koľko kalórií môžu mať typické slovenské obedy alebo večere? Jednou z najobľúbenejších možností sú bravčové rezne (cca 130-140 g) so zemiakmi a uhorkovým šalátom. Pri rozhodovaní o takomto jedle musíme počítať s tým, že telu dodáme približne 600 kcal. Ďalším obľúbeným jedlom je mletý rezeň so zemiakmi. V tomto prípade je to približne 430 kcal.

Polievky sú oveľa menej kalorickou voľbou. Jeden tanier paradajkovej polievky s ryžou (približne 250 ml) má 150 až 200 kcal
Foto: shutterstock/hsunny

Polievky sú oveľa menej kalorickou voľbou. Jeden tanier paradajkovej polievky s ryžou (približne 250 ml) má 150 až 200 kcal. Ak sa však ako príloha použijú cestoviny, obsah kalórií v pokrme už bude výrazne vyšší. Tá môže mať takmer 380 kcal. Najľahšou možnosťou bude uhorková polievka. Jeden tanier má približne 150 kcal.

Koľko kalórií by sme mali denne zjesť?

Koľko kalórií by sme mali denne zjesť? Je to veľmi individuálna otázka. V závislosti od viacerých faktorov, ako je výška, hmotnosť, vek, zdravotný stav, životný štýl, sa naše energetické potreby môžu líšiť. Ak však máme problém schudnúť alebo vypočítať, aký je v našom prípade kalorický deficit, je vhodné poradiť sa s odborníkom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyzerá ako hruška, chutí ako grapefruit. Jej listy sú vzácnym pokladom. Riešia častý problém

Len 4 ingrediencie, maximálne 10 minút práce a dokonalé raňajky sú hotové. Zasýtia vás a dodajú energiu na celý deň

The post Bravčové rezne so zemiakmi alebo mleté rezne? Viete, ktoré jedlo bude menej kalorické appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie