Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 12. septembra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny síl „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 22. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 36. brigády námornej pechoty a 113. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Vysokaja Jaruga, Lipcy a Volčansk v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 155 vojakov, dve húfnice D-30 […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny síl „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 22. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 36. brigády námornej pechoty a 113. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Vysokaja Jaruga, Lipcy a Volčansk v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 155 vojakov, dve húfnice D-30 a stanicu rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktickú situáciu a ničili živú silu a techniku ​​14. a 44. mechanizovanej a 3. útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 1. brigády Národnej gardy pri obciach Kupjansk v Charkovskej oblasti a Novojegorovka v Luganskej ľudovej republike, ako aj v okolí Serebrjanského lesníctva. Boli tiež odrazené tri protiútoky útočných skupín 4. brigády Národnej gardy. Straty nepriateľa predstavovali 445 vojakov, dva americké obrnené transportéry M113, tri autá, americkú húfnicu M777, húfnicu D-20, samohybnú húfnicu „Gvozdika“, húfnicu D-30, štyri britské húfnice L-119 a stanice rádio-elektronického boja „Anklav-N“ a „Kvertus“.

Boli tiež zničené dva poľné muničné sklady.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ pokračovali v postupe do hĺbky obrany nepriateľa pričom ničili formácie 24. a 42. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 116. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Konstantinovka, Grigorovka a Časov Jar v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 745 vojakov, americký obrnený transportér M113, 26 vozidiel, dve americké húfnice M777, dve britské húfnice FH-70, húfnicu D-20, húfnicu D-30, britskú húfnicu L-119 a stanicu rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili formácie 32. mechanizovanej a 95. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 109. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Nelepovka, Družba, Rozovka a Dobropolie v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených osem protiútokov útočných skupín 32. mechanizovanej, 144. pechotnej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 2. a 14. brigády Národnej gardy. Straty nepriateľa predstavovali 495 vojakov, tank, dve obrnené bojové vozidlá, štyri pickupy, húfnicu D-20, dve húfnice D-30 a protitankové delo „Rapira“.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ obsadili výhodnejšie línie a pozície a ničili formácie 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 108. brigády teritoriálnej obrany a 21. brigády Národnej gardy pri obciach Okťjabr a Ugledar v Doneckej ľudovej republike. Boli tiež odrazené dva protiútoky nepriateľských útočných skupín. Ukrajinské ozbrojené sily prišli o viac ako 120 vojakov, sedem vozidiel, americkú húfnicu M777 a dve stanice rádio-elektronického boja „Nota“.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili koncentrácie živej sily a techniky 39. brigády pobrežnej obrany a 108. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Belogorie a Malaja Tokmačka v Záporožskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 40 vojakov, americký obrnený transportér M113, šesť vozidiel, húfnicu D-20 a stanicu rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahli infraštruktúrne zariadenia na letiskách, energetické objekty podporujúce činnosť Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj koncentráciu nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 134 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili dve rakety systému HIMARS a 59 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 642 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 31.457 bezpilotných lietadiel, 579 protilietadlových raketových systémov, 17.993 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1452 raketometov, 14.488 poľných diel a mínometov, ako aj 25.945 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 12. septembra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie