Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 16. septembra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 36. brigády námornej pechoty a 125. a 127. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Lipcy, Izbickoje a Volčanskie Chutora v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 70 vojakov a dve vozidlá. Jednotky skupiny vojsk „Západ“ […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 36. brigády námornej pechoty a 125. a 127. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Lipcy, Izbickoje a Volčanskie Chutora v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 70 vojakov a dve vozidlá.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktickú situáciu a ničili živú silu a techniku ​​43., 44. a 67. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, 103., 110. a 117. brigády teritoriálnej obrany a brigády špeciálnych síl „Azov“ pri obciach Staroverovka, Petropavlovka, Kučerovka, Novoosinovo, Krugljakovka a Višnevoje v Charkovskej oblasti, Rozovka, Makejevka a Nevskoje v Luganskej ľudovej republike a Torskoje v Doneckej ľudovej republike, ako aj v okolí Serebrjanského lesníctva. Bolo tiež odrazených osem protiútokov útočných skupín 14., 63. a 116. mechanizovanej a 3. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 1. brigády Národnej gardy. Straty nepriateľa predstavovali 600 vojakov, obrnené bojové vozidlo „Kozak“, 10 pickupov, britskú samohybnú húfnicu „Braveheart“, britské húfnice FH-70 a L-119 a tri stanice rádio-elektronického boja.

Boli tiež zničené štyri poľné muničné sklady.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ obsadili výhodnejšie línie a pozície a ničili formácie 54. a 93. mechanizovanej, 143. a 144. pechotnej, 5. útočnej, 10. horskej útočnej, 77. výsadkovej a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 114., 119., 124. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Seversk, Verchnekamenskoje, Zvanovka, Pervomajskij, Nikolajevka, Predtečino a Kurachovo v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 550 vojakov, štyri vozidlá, americkú húfnicu M777, britskú húfnicu FH-70, dve húfnice „Msta-B“, tri húfnice D-20 a stanicu rádio-elektronického boja.

Boli tiež zničené dva poľné muničné sklady.

Jednotky skupiny síl „Centrum“ pokračovali v postupe do hlbín nepriateľskej obrany a ničili živú silu a techniku ​​23., 24., 47. a 63. mechanizovanej, 152. pechotnej a 68. horskej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 122. brigády teritoriálnej obrany a 15. brigády Národnej gardy pri obciach Petrovka, Ščerbinovka, Dzeržinsk, Nelepovka, Dimitrov, Krasnoarmejsk, Grodovka, Gnatovka, Selidovo, Lesovka a Ukrajinsk v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených deväť protiútokov útočných skupín 30., 32., 100. a 151. mechanizovanej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 3. a 12. brigády Národnej gardy a útočnej brigády ministerstva vnútra „Ljut“. Straty ukrajinských formácií predstavovali viac ako 530 vojakov, tri obrnené transportéry vrátane amerického M113, tri pickupy, húfnicu „Msta-B“ a húfnicu D-30.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili formácie 61. a 72. mechanizovanej a 58. motorizovanej pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 118. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Dobrovolie a Zolotaja Niva, ako aj v železničnej stanici Uglesboročnaja v Doneckej ľudovej republike. Bol tiež odrazený protiútok útočnej skupiny 116. brigády teritoriálnej obrany. Nepriateľ stratil 115 vojakov, tank, bojové obrnené vozidlo, štyri ďalšie vozidlá a stanicu rádio-elektronického boja.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili koncentrácie živej sily a techniky 128. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 37. brigády námornej pechoty a 121. a 123. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Novoalexandrovka, Gavrilovka, Kamyšany, Pridneprovskoje a Veletenskoje v Chersonskej oblasti a Pjatichatki v Záporožskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 50 vojakov, dve vozidlá, húfnicu „Msta-B“ a americkú húfnicu M119.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie poškodili infraštruktúru vojenského letiska, zasiahli dielňu na výrobu bezpilotných lietadiel a štyri sklady na ich skladovanie, ako aj koncentráciu nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 144 miestach.

Ruské vzdušné sily zostrelili ukrajinské lietadlo MiG-29.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili francúzsku navádzanú bombu „Hammer“, 20 rakiet českého raketometu „Vampire“ a 13 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 646 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 31.622 bezpilotných lietadiel, 579 protilietadlových raketových systémov, 18.150 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1454 raketometov, 14.658 poľných diel a mínometov, ako aj 26.127 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 16. septembra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie