Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 17. apríla 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ obsadili výhodnejšie pozície a paľbou zasiahli živú silu a techniku 57. motorizovanej pechotnej, 14. a 54. mechanizovanej a 77. výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Siňkovka a Zagorujkovka v Charkovskej oblasti a Steľmachovka v Luganskej ľudovej republike. Štyri protiútoky útočných […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ obsadili výhodnejšie pozície a paľbou zasiahli živú silu a techniku 57. motorizovanej pechotnej, 14. a 54. mechanizovanej a 77. výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Siňkovka a Zagorujkovka v Charkovskej oblasti a Steľmachovka v Luganskej ľudovej republike. Štyri protiútoky útočných skupín 63. mechanizovanej a 3. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 125. brigády teritoriálnej obrany boli odrazené pri obciach Červonaja Dibrova v Luganskej ľudovej republike a Torskoje a Terny v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali 70 vojakov, tri vozidlá, húfnicu D-30, dve stanice rádio-elektronického prieskumu „Plastun-3000“ a stanicu rádio-elektronického boja „Nota“.

V doneckom smere jednotky skupiny vojsk „Juh“ zlepšili situáciu na frontovej línii a paľbou zasiahli živú silu a techniku 56. motorizovanej pechotnej, 5. a 79. výsadkovej útočnej a 28., 30. a 93. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Orechovo-Vasilevka, Blagodatnoje, Bogdanovka, Andrejevka a Kurdjumovka v Doneckej ľudovej republike. Okrem toho boli odrazené tri protiútoky útočných skupín 10. horskej útočnej a 46. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Vjomka a Krasnogorovka v Doneckej ľudovej republike. Nepriateľ stratil 480 vojakov, tank, obrnené bojové vozidlo, 20 ďalších vozidiel, americkú húfnicu M777, húfnicu D-30 a stanicu rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

V avdejevskom smere jednotky skupiny vojsk „Centrum“ aktívnymi operáciami zlepšili taktickú situáciu a ničili formácie 24., 47. a 59. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Novgorodskoje, Netajlovo a Karlovka v Doneckej ľudovej republike. V priebehu dňa bolo odrazených osem protiútokov jednotiek 25. výsadkovej, 68. a 71. horskej, 23. a 115. mechanizovanej brigády a 78. samostatného výsadkového útočného pluku ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Leninskoje, Novokalinovo, Pervomajskoje, Umanskoje a Berdyči v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených síl za deň predstavovali 330 vojakov, dve bojové obrnené vozidlá, tri ďalšie vozidlá a húfnicu D-30.

V južnodoneckom smere jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili formácie 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 128. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Vodjanoje a Makarovka v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa v tomto smere predstavovali 80 vojakov, tank, dve vozidlá, samohybnú húfnicu „Akacia“ a húfnicu D-30.

V chersonskom smere jednotky skupiny vojsk „Dneper“ zasiahli paľbou živú silu a techniku 126. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Kazackoje, Berislav a Nikolajevka v Chersonskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 35 vojakov, päť vozidiel a húfnicu D-30.

Operačno-taktické letectvo, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zničili muničné sklady operačno-taktickej skupiny „Doneck“, 125. brigády teritoriálnej obrany ukrajinských ozbrojených síl a teroristických formácií „RDK“ a tiež zasiahli živú silu a vojenskú techniku ​​nepriateľa v 132 miestach.

Počas dňa systémy protivzdušnej obrany zostrelili 191 ukrajinských bezpilotných lietadiel, šesť operačno-taktických rakiet MGM-140 ATACMS americkej výroby a navádzanú bombu „Hammer“ francúzskej výroby.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 583 lietadiel, 270 vrtuľníkov, 21.483 bezpilotných lietadiel, 502 protilietadlových raketových systémov, 15.798 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1267 raketometov, 8935 poľných diel a mínometov, ako aj 21.096 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 17. apríla 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie