Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 17. septembra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 113. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk a Verchňaja Pisarevka v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 85 vojakov, húfnicu D-20 a húfnicu D-30. Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktické postavenie a […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 113. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk a Verchňaja Pisarevka v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 85 vojakov, húfnicu D-20 a húfnicu D-30.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktické postavenie a ničili živú silu a techniku ​​14., 44., 67. a 115. mechanizovanej a 3. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 104. a 119. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Kupjansk, Petropavlovka, Kovšarovka, Gluškovka, Novoosinovo a Krugljakovka v Charkovskej oblasti, Rozovka v Luganskej ľudovej republike a Terny v Doneckej ľudovej republike. Boli tiež odrazené tri protiútoky útočných skupín 66. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 600 vojakov, tank, tri obrnené bojové vozidlá, šesť ďalších voziriel, samohybnú húfnicu „Bogdana“, dve britské húfnice FH-70, americké húfnice M777 a M198, húfnicu D-20, húfnicu D-30, dve americké húfnice M119, stanicu rádio-elektronického boja „Anklav-N“ a americký protibatériový radar AN/TPQ-50.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 24., 28. a 93. mechanizovanej a 46. výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 116. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Časov Jar, Grigorovka, Stupočki, Verchnekamenskoje, Ostroje, Dylejevka, Seversk a Konstantinovka v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených päť protiútokov útočných skupín 56. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 120. brigády teritoriálnej obrany. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 685 vojakov, tank, sedem vozidiel a americkú húfnicu M119.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ pokračovali v postupe do hlbín nepriateľskej obrany a ničili formácie 59. a 148. mechanizovanej a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 118. a 119. brigády teritoriálnej obrany a útočnej brigády „Ljut” ministerstva vnútra pri obciach Nelepovka, Dimitrov, Kurachovo, Cukurino, Michajlovka, Grodovka a Novoekonomičnoje v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených osem protiútokov útočných skupín 150. mechanizovanej, 142. pechotnej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 475 vojakov, dve obrnené bojové vozidlá, dva pickupy, americkú húfnicu M777, samohybnú húfnicu „Gvozdika“ a tri húfnice D-30.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ obsadili výhodnejšie línie a pozície, pričom ničili formácie 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 118. brigády teritoriálnej obrany pri obci Levadnoje v Záporožskej oblasti. Boli tiež odrazené štyri protiútoky útočných skupín 116. brigády teritoriálnej obrany. Nepriateľ stratil 95 vojakov, britskú húfnicu FH-70, húfnicu D-20 a samohybnú húfnicu „Gvozdika“.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili koncentrácie živej sily a techniky 128. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 37. brigády námornej pechoty a 121. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Novoalexandrovka, Tokarevka a Vesjoloje v Chersonskej oblasti a Stepnogorsk v Záporožskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 20 vojakov, šesť vozidiel a húfnicu D-20.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahli energetické objekty, ktoré podporujú činnosť podnikov vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, sklady zbraní, munície a materiálno-technické prostriedky, ako aj koncentrácie nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 145 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili v priebehu 24 hodín raketu systému HIMARS a 36 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 646 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 31.658 bezpilotných lietadiel, 579 protilietadlových raketových systémov, 18.157 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1454 raketometov, 14.708 poľných diel a mínometov, ako aj 26.148 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 17. septembra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie