Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 18. septembra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 57. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 36. brigády námornej pechoty a 5. pohraničného oddielu ukrajinskej pohraničnej služby pri obci Volčansk v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili viac ako 170 vojakov a americkú protibatériovú […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 57. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 36. brigády námornej pechoty a 5. pohraničného oddielu ukrajinskej pohraničnej služby pri obci Volčansk v Charkovskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili viac ako 170 vojakov a americkú protibatériovú radarovú stanicu AN/TPQ-50.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktickú situáciu a ničili živú silu a techniku ​​14., 30., 44. a 53. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 1. brigády Národnej gardy pri obciach Petropavlovka a Gluškovka v Charkovskej oblasti a Žovtnevoje v Luganskej ľudovej republike, ako aj v okolí Serebrjanského lesníctva. Boli tiež odrazené štyri protiútoky útočných skupín 63. a 67. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 610 vojakov, obrnené bojové vozidlo „Kozak“, americký obrnený transportér M113, deväť ďalších vozidiel, americkú húfnicu M198, tri samohybné húfnice „Gvozdika“, britskú húfnicu L-119 a štyri stanice rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Boli tiež zničené štyri poľné muničné sklady.

Jednotky skupiny síl „Juh“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 23., 24., 28. a 54. mechanizovanej, 30. motorizovanej pechotnej a 72. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 109. brigády teritoriálnej obrany a 21. brigády Národnej gardy pri obciach Kalinina, Časov Jar, Miňkovka, Grigorovka, Seversk, Dylejevka, Predtečino a Jelizavetovka v Doneckej ľudovej republike. Boli tiež odrazené dva protiútoky útočných skupín 56. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 640 vojakov, osem vozidiel, amerikú húfnicu M777, britskú húfnicu FH-70, americkú húfnicu M119 a stanicu eádio-elektronického boja.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ pokračovali v postupe do hlbín nepriateľskej obrany a ničili formácie 53., 59., 96., 118. a 151. mechanizovanej brigády a 78. výsadkového útočného pluku ukrajinských ozbrojených síl a 119. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Ščerbinovka, Krasnoarmejsk, Petrovka, Miroľubovka, Rozovka, Kurdjumovka, Kurachovo, Selidovo a Dimitrov v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených desať protiútokov útočných skupín 425. útočného práporu, 32. a 100. mechanizovanej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 5. brigády špeciálnych síl, útočnej brigády „Ljut“ ministerstva vnútra a 3. a 12. brigády Národnej gardy. Straty nepriateľa predstavovali viac ako 500 vojakov, nemecké bojové vozidlo pechoty „Marder“, dve obrnené bojové vozidlá „Kozak“, dva pickupy, dve húfnice D-30 a protitankové delo „Rapira“.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ obsadili výhodnejšie línie a pozície a ničili formácie 72. mechanizovanej a 58. motorizovanej pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 118. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Ugledar, Dobrovolie, Šachťorskoje a Zolotaja Niva v Doneckej ľudovej republike. Bol tiež odrazený protiútok útočnej skupiny 72. brigády teritoriálnej obrany. Nepriateľ stratil viac ako 100 vojakov, bojové vozidlo pechoty a päť ďalších vozidiel.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili koncentrácie živej sily a techniky 128. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 35. brigády námornej pechoty a 108., 123. a 124. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Belogorie a Malaja Tokmačka v Záporožskej oblasti a Tokarevka, Kamyšany a Ľvovo v Chersonskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 40 vojakov a tri vozidlá.

Bol tiež zničený muničný sklad.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahli energetické zariadenia, ktoré podporovali prevádzku vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, infraštruktúru letísk, montážnu dielňu pre bezpilotné letecké prostriedky, ako aj koncentrácie nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 138 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 13 rakiet systému HIMARS a 66 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 646 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 31.724 bezpilotných lietadiel, 579 protilietadlových raketových systémov, 18.163 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1454 raketometov, 14.753 poľných diel a mínometov, ako aj 26.175 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 18. septembra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie