Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 19. júna 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny síl „Sever“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili živú silu a techniku ​​36. brigády námornej pechoty a 42. mechanizovanej, 57. motorizovanej pechotnej a 71. pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 120. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk, Starica a […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny síl „Sever“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili živú silu a techniku ​​36. brigády námornej pechoty a 42. mechanizovanej, 57. motorizovanej pechotnej a 71. pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 120. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk, Starica a Lipcy v Charkovskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 300 vojakov, dva pickupy, dve húfnice D-20, húfnicu D-30 a britskú húfnicu L-119.

Bol tiež zničený ukrajinský muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 14. a 116. mechanizovanej a 77. výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 1. brigády Národnej gardy pri obciach Petropavlovka a Siňkovka v Charkovskej oblasti a Steľmachovka a Červonaja Dibrova v Luganskej ľudovej republike. V priebehu dňa boli odrazené dva protiútoky formácií 3. tankovej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 110. brigády teritoriálnej obrany. Straty nepriateľa predstavovali 450 vojakov, tank, dve obrnené bojové vozidlá a dve ďalšie vozidlá. Počas protibatériového boja boli zasiahnuté americká samohybná húfnica M109 „Paladin“, americká húfnica M777, húfnica „Msta-B“, húfnica D-20, samohybná húfnica „Gvozdika“, húfnica D-30 a britská húfnica L-119.

Boli tiež zničené dva ukrajinské sklady poľnej munície.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili živú silu a techniku ​​5. útočnej, 71. horskej a 79. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Miňkovka, Kalinina, Časov Jar, Konstantinovka, Katerinovka a Karlovka v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali 560 vojakov, americký obrnený transportér M113, americké obrnené bojové vozidlo „Humvee“ a päť nákladných áut. Okrem toho boli počas protibatériového boja zničené dve americké húfnice M777, americká húfnica M198, húfnica „Msta-B“, dve húfnice D-20, dve húfnice D-30, britská húfnica L-119, ako aj stanice rádio-elektronického boja „Bukovel-AD“ a „Anklav“.

Zničené boli tiež dva ukrajinské sklady s muníciou.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ zlepšili taktické postavenie a ničili formácie 27. a 110. mechanizovanej a 144. pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ak aj 109. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Novgorodskoje, Jevgenovka, Umanskoje, Vozdviženka, Kamyševka a Toreck v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených päť protiútokov útočných skupín 23., 24. a 47. mechanizovanej a 68. horskej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 355 vojakov, šesť vozidiel, dve húfnice „Msta-B“, húfnicu D-30, americkú húfnicu M119 a raketomet BM-21 „Grad“.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili živú silu a techniku ​​72. mechanizovanej a 58. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 102. a 108. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Pavlovka, Ševčenko a Vladimirovka v Doneckej ľudovej republike a Marfopoľ v Záporožskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 120 vojakov, dve bojové vozidlá pechoty, tri ďalšie vozidlá, dve poľské samohybné húfnice „Krab“ a britskú húfnicu FH-70.

Zničené boli tiež dva ukrajinské poľné sklady s muníciou.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili formácie 128. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 123. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Kamenskoje v Záporožskej oblasti a Dneprovskoje v Chersonskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 110 vojakov, americký obrnený transportér M113, štyri vozidlá, poľskú samohybnú húfnicu „Krab“, americkú húfnicu M777, húfnicu D-20 a húfnica D-30.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zničili kontrolné body 5. útočnej a 54. a 92. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj konventráciu nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 124 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 43 ukrajinských bezpilotných lietadiel, desať rakiet systému HIMARS a trifrancúzske navádzané bomby „Hammer“.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 613 lietadiel, 276 vrtuľníkov, 25.934 bezpilotných lietadiel, 531 protilietadlových raketových systémov, 16.374 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1344 raketometov, 10.645 poľných diel a mínometov, ako aj 22.687 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 19. júna 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie