Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 19. októbra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 57. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk a Lipcy v Charkovskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 55 vojakov a dve vozidlá. Bol tiež zničený poľný muničný sklad. Jednotky […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 57. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk a Lipcy v Charkovskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 55 vojakov a dve vozidlá.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili živú silu a techniku 53., 63. a 67. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 119. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Novoľubovka a Červonaja Dibrova v Luganskej ľudovej republike a Grigorovka v Doneckej ľudovej republike. Boli tiež odrazené tri protiútoky nepriateľských útočných skupín. Ukrajinské ozbrojené sily prišli o viac ako 350 vojakov, dve vozidlá, britskú húfnicu L-119, americké húfnice M198 a M119 a stanicu rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ oslobodili obec Zorjanoje v Doneckej ľudovej republike. Ničili tiež živú silu a techniku 54. mechanizovanej, 59. motorizovanej pechotnej a 3. a 10. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 119. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Konstantinovka, Kurachovo, Nikiforovka a Zvanovka v Doneckej ľudovej republike. Boli tiež odrazené dva protiútoky nepriateľských útočných skupín. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 830 vojakov, dve vozidlá a dve stanice rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ pokračovali v postupe do hĺbky obrany nepriateľa a ničili živú silu a techniku 42., 93. a 100. mechanizovanej, 59. motorizovanej pechotnej a 142. pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 1. brigády Národnej gardy pri obciach Suchaja Balka, Krasnoarmejsk, Vozdviženka, Dzeržinsk, Dimitrov a Udačnoje v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených 5 protiútokov útočných skupín ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 460 vojakov, dve vozidlá, raketomet „Grad“, dve húfnice D-30 a protitankové delo „Rapira“.

Bol tiež zničený muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili taktickú situáciu a ničili formácie 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 127. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Dobrovolie a Šachťorskoje v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 115 vojakov, dve vozidlá, americkú samohybnú húfnicu „Paladin“, francúzsku samohybnú húfnicu „Caesar“ a samohybnú húfnicu „Bogdana“.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili živú silu a techniku ​​150. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 34. brigády námornej pechoty, 121. a 124. brigády teritoriálnej obrany a 3. brigády Národnej gardy pri obciach Lobkovoje v Záporožskej oblasti, Iľjinka v Dnepropetrovskej oblasti a Pridneprovskoje, Gavrilovka a ostrovy Korabelov v Chersonskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 50 vojakov a päť vozidiel.

Operačno-taktické letectvo, útočné bezpilotné prostriedky, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahli objekty palivovej a energetickej infraštruktúry využívané Ozbrojenými silami Ukrajiny, letísk, ako aj koncentrácie nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 138 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili tri rakety systému HIMARS a 31 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 646 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 33.824 bezpilotných lietadiel, 582 protilietadlových raketových systémov, 18.735 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1477 raketometov, 16.372 poľných diel a mínometov, ako aj 27.407 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 19. októbra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK