Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 20. mája 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračujú v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany. Pri obci Glubokoje v Charkovskej oblasti bola ničená živá sila a technika 42. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Okrem toho boli odrazené dva protiútoky nepriateľských útočných skupín pri obciach Volčansk a Starica v Charkovskej oblasti. […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračujú v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany. Pri obci Glubokoje v Charkovskej oblasti bola ničená živá sila a technika 42. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Okrem toho boli odrazené dva protiútoky nepriateľských útočných skupín pri obciach Volčansk a Starica v Charkovskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 380 vojakov, osem vozidiel, tri samohybné húfnice „Gvozdika“, ako aj stanicu rádio-elektronického boja „Bukovel-AD“.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktické postavenie a ničili formácie 63. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 1. brigády Národnej gardy pri obciach Červonaja Dibrova a Kuzmino v Luganskej ľudovej republike. Nepriateľ stratil 60 vojakov, tank, obrnený transportér, tri autá, ako aj húfnicu D-20 a samohybnú húfnicu „Gvozdika“.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ v dôsledku aktívnych bojov úplne oslobodili obec Belogorovka v Luganskej ľudovej republiky a obsadili výhodnejšie línie a pozície. Živá sila a technika nepriateľa boli tiež ničené pri obciach Spornoje, Razdolovka, Kleščejevka a Konstantinovka v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali viac ako 340 vojakov, tri tanky a tri vozidlá. Okrem toho boli počas protibatériového boja zasiahnuté dve húfnice D-30, dve britské húfnice L-119, americká húfnica M119, ako aj stanica rádio-elektronického boja „Bukovel-AD“.

Boli tiež zničené štyri sklady s muníciou ukrajinských ozbrojených síl.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ zlepšili taktickú situáciu a ničili tiež formácie 47. mechanizovanej, 25. výsadkovej a 142. pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Umanskoje, Netajlovo a Očeretino v Doneckej ľudovej republike. Pri obci Solovjevo v Doneckej ľudovej republike bol odrazený protiútok útočnej skupiny 143. pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali viac ako 330 vojakov, tank, tri bojové vozidlá pechoty: dva nemecké „Mardery“ a americký „Bradley“, ako aj dve ďalšie vozidlá. Počas protibatériového boja boli zasiahnuté americká  samohybná húfnica M109 „Paladin“, americká húfnica M777, húfnica „Msta-B“ a húfnica D- 30.

Jednotky skupiny síl „Východ“ v dôsledku aktívnych operácií ničili nepriateľskú živú silu a techniku pri obciach Urožajnoje a Staromajorskoje v Doneckej ľudovej republike. Pri obci Vladimirovka v Doneckej ľudovej republike bol odrazený protiútok útočnej skupiny 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 120 vojakov, dva obrnené transportéry, tri vozidlá, ako aj húfnicu D-20.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili živú silu a techniku ​​65. mechanizovanej, 141. pechotnej a 128. horskej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 108. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Stepnoje v Chersonskej oblasti a Stepnogorsk, Rabotino a Novopokrovka v Záporožskej oblasti. Na Perejaslavskom ostrove bola zničená diverzno-prieskumná skupina ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 30 vojakov, tank, deväť vozidiel, samohybnú húfnicu „Akacia“ a húfnicu D-20.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zničili radarovú stanicu protilietadlového raketového systému IRIS-T nemeckej výroby, ako aj odpaľovacie zariadenie protilietadlového raketového systému S-125.

Okrem toho bolo zasiahnuté miesto stretnutia veliteľského štábu 92. a 95. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj koncentrácia nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 138 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 45 bezpilotných lietadiel, francúzsku navádzanú bombu „Hammer“, štyri rakety systémov HIMARS a „Oľcha“, ako aj protilodnú strelu „Neptun“.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 601 lietadiel, 274 vrtuľníkov, 24.419 bezpilotných lietadiel, 523 protilietadlových raketových systémov, 16.097 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1305 raketometov, 9700 poľných diel a mínometov, ako aj 21.843 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 20. mája 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie