Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 21. septembra 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Ozbrojené sily Ruskej federácie dnes v noci uskutočnili skupinový útok vysoko presnými raketami a bezpilotnými prostriedkami na energetické objekty, ktoré podporujú prevádzku podnikov vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, dielne na výrobu bezpilotných lietadiel a miesta nasadenia živej sily, zbraní a vojenskej techniky Ozbrojených síl Ukrajiny. Ciele útoku […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Ozbrojené sily Ruskej federácie dnes v noci uskutočnili skupinový útok vysoko presnými raketami a bezpilotnými prostriedkami na energetické objekty, ktoré podporujú prevádzku podnikov vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, dielne na výrobu bezpilotných lietadiel a miesta nasadenia živej sily, zbraní a vojenskej techniky Ozbrojených síl Ukrajiny.

Ciele útoku boli dosiahnuté. Všetky vytýčené ciele boli zasiahnuté.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ v lipcovskom a volčanskom smere ničili formácie 36. brigády námornej pechoty a 113. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Lipcy, Volčansk a Volčanskie Chutora v Charkovskej oblasti a pri meste Charkov. Boli tiež odrazené tri útoky útočných skupín 57. motorizovanej pechotnej a 71. horskej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 135 vojakov, dve bojové obrnené vozidlá, štyri ďalšie vozidlá, dve húfnice D-20 a dve húfnice D-30.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili taktickú situáciu a ničili živú silu a techniku ​​14., 43., 44., 54. a 66. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 110., 117. a 125. brigády teritoriálnej obrany a 1. brigáda Národnej gardy pri obciach Petropavlovka, Zagryzovo, Izjumskoje, Višnevoje, Kolesnikovka a Kovšarovka v Charkovskej oblasti, Nevskoje a Novojegorovka v Luganskej ľudovej republike a Torskoje v Doneckej ľudovej republike. Boli tiež odrazené dva protiútoky útočných skupín 116. mechanizovanej a 3. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 435 vojakov, štyri tanky, dva americké obrnené transportéry M113, päť áut, dve americké húfnice M777, dve americké húfnice M198, dve húfnice D-20, húfnicu D-30 a protibatériovú radarovú stanicu AN/TPQ-50.

Bolo tiež zničených sedem poľných muničných skladov.

Jednotky skupiny síl „Juh“ obsadili výhodnejšie línie a pozície a ničili formácie 24., 28., 30., 54. a 93. mechanizovanej, 56. a 59. motorizovanej pechotnej, 144. pechotnej, 81. výsadkovej a 10. a 128.  horskej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 114. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Seversk, Kramatorsk, Serebrjanka, Verchnekamenskoje, Časov Jar, Predtečino, Belaja Gora, Ostroje, Kurachovo a Katerinovka v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 840 vojakov, dva tanky, dve obrnené bojové vozidlá „Kozak“, 22 ďalších vozidiel, štyri britské húfnice FH-70, americkú húfnicu M777, húfnicu D-20, dve húfnice D-30, americkú húfnicu M119 a tri stanice rádio-elektronického boja „Anklav-N“.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ pokračovali v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany a ničili živú silu a techniku ​​23., 31. a 150. mechanizovanej, 144. pechotnej, 46. výsadkovej a 95. výsadkovej útočnej brigády, ako aj 78. výsadkového útočného pluku ukrajinských ozbrojených síl a 109., 112. a 119. brigády teritoriálnej obrany, 14. a 15. brigády Národnej gardy a 3. pohraničného oddielu ukrajinskej pohraničnej služby pri obciach Dzeržinsk, Nelepovka, Pokrovsk, Dimitrov, Grodovka, Selidovo, Ukrainsk a Gornjak v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených deväť protiútokov útočných skupín 100. mechanizovanej, 68. horskej a 25. výsadkovej brigády a 425. útočného práporu ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 2. a 12. brigády a 5. pluku Národnej gardy. Straty ukrajinských formácií predstavovali 520 vojakov, dva pickupy, dve húfnice „Msta-B“, štyri húfnice D-30, húfnicu D-20, protitankové delo „Rapira“, ako aj americké: bojové obrnené vozidlo „MaxxPro“ a americké húfnice M777 a M119.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili formácie 72. mechanizovanej a 58. motorizovanej pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 105. a 241. brigády teritoriálnej obrany a 21. brigády Národnej gardy pri obciach Ugledar, Novoukrainka, Zolotaja Niva a Velikaja Novoselka v Doneckej ľudovej republike a Novodarivka v Záporožskej oblasti. Nepriateľ stratil 160 vojakov, obrnené bojové vozidlo, dve ďalšie vozidlá, dve francúzske samohybné húfnice „Caesar“, húfnicu D-20 a stanicu rádio-elektronického boja.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili živú silu a techniku ​​141. pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, 37. brigády námornej pechoty, 124. brigády teritoriálnej obrany a 3. brigády Národnej gardy pri obciach Nesterjjanka, Pjatichatki a Kamenskoje v Záporožskej oblasti a Antonovka v Chersonskej oblasti. Straty nepriateľa predstavovali 60 vojakov a štyri vozidlá.

Bol tiež zničený poľný muničný sklad.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zničili dva sklady raketových a delostreleckých zbraní, zničili nákladnú loď s raketami a muníciou, ktorú Kyjevskému režimu poslali západné krajiny, ako aj koncentráciu živej sily a vojenskej techniky nepriateľa v 153 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili šesť riadených rakiet „Neptun“ s dlhým doletom, tri francúzske navádzané bomby „Hammer“, 10 rakiet systému HIMARS a 177 bezpilotných lietadiel.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 646 lietadiel, 283 vrtuľníkov, 31.983 bezpilotných lietadiel, 579 protilietadlových raketových systémov, 18.317 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1457 raketometov, 14.963 poľných diel a mínometov, ako aj 26.328 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 21. septembra 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie