Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 26. marca 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Ozbrojené sily Ruskej federácie uskutočnili skupinový útok vysoko presnými raketami odpaľovanými z mora a zo zeme a bezpilotnými vzdušnými prostriedkami na rozhodovacie centrá, objekty SBU, podniky vojensko-priemyselného komplexu, ako aj na miesta dislokácie ukrajinských nacistických formácií a zahraničných žoldnierov. Všetky objekty boli zasiahnuté. Ciele útoku boli […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Ozbrojené sily Ruskej federácie uskutočnili skupinový útok vysoko presnými raketami odpaľovanými z mora a zo zeme a bezpilotnými vzdušnými prostriedkami na rozhodovacie centrá, objekty SBU, podniky vojensko-priemyselného komplexu, ako aj na miesta dislokácie ukrajinských nacistických formácií a zahraničných žoldnierov. Všetky objekty boli zasiahnuté. Ciele útoku boli dosiahnuté.

V kupjanskom smere aktívne operácie jednotiek skupiny síl „Západ“ ničili paľbou nepriateľské jednotky a zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 20 vojakov a dve vozidlá.

V doneckom smere jednotky skupiny vojsk „Juh“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 54. a 93. mechanizovanej a 81. výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Belogorovka v Luganskej ľudovej republike a Kleščejevka a Verchnekamenskoje v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 425 vojakov, dve bojové obrnené vozidlá a sedem ďalších vozidiel. Okrem toho boli zničené štyri stanice rádio-elektronického boja, americký protibatériový radar AN/TPQ-36 a americká húfnica M777.

V avdejevskom smere jednotky skupiny vojsk „Centrum“ ničili nepriateľské jednotky a zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie. Pri obciach Novgorodskoje, Vodjanoje, Pervomajskoje, Toneňkoje a Berdyči v Doneckej ľudovej republike boli odrazené štyri protiútoky útočných skupín 24., 47. a 59. mechanizovanej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 280 vojakov, dva tanky, dve bojové obrnené vozidlá a šesť ďalších vozidiel. Počas protibatériového boja boli zasiahnuté dve americké húfnice M777, britská samohybná húfnica AS-90, húfnica D-20 a samohybná húfnica „Gvozdika“.

V južnodoneckom smere jednotky skupiny vojsk „Východ“ zasiahli paľbou a odrazili dva protiútoky útočných skupín 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obci Staromajorskoje v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali 105 vojakov, päť vozidiel, dve britské húfnice FH-70, ako aj samohybnú húfnicu „Gvozdika“.

V chersonskom smere sa v dôsledku koordinovaných akcií jednotiek skupiny vojsk „Dneper“ zlepšila situácia na frontovej línii a taktiež bola paľbou zasiahnutá konventrácia živej sily a techniky 65. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 108. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Rabotino a Novoselovka v Záporožskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 50 vojakov, tri vozidlá, ako aj americkú húfnicu M777.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahli živú silu a vojenskú techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny v 114 miestach.

Prostriedky protivzdušnej obrany zničili v priebehu 24 hodín 131 ukrajinských bezpilotných lietadiel, ako aj zostrelili dve protilietadlové riadené strely S-200 prerobené na zasiahnutie pozemných cieľov a 15 rakiet systémov HIMARS a „Vampire“.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 577 lietadiel, 270 vrtuľníkov, 17.142 bezpilotných lietadiel, 489 protilietadlových raketových systémov, 15.604 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1256 raketometov, 8531 poľných diel a mínometov, ako aj 20.215 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 26. marca 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie