Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 29. mája 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky zoskupenia síl „Sever“ pokračovali v postupe do hĺbky obrany nepriateľa a ničili živú silu a techniku ​​82. výsadkovej útočnej a 3. tankovej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Lipcy, Volčansk, Oľcha, Neskučnoje a Malaja Danilovka v Charkovskej oblasti. Okrem […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky zoskupenia síl „Sever“ pokračovali v postupe do hĺbky obrany nepriateľa a ničili živú silu a techniku ​​82. výsadkovej útočnej a 3. tankovej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Lipcy, Volčansk, Oľcha, Neskučnoje a Malaja Danilovka v Charkovskej oblasti. Okrem toho boli odrazené štyri protiútoky útočných skupín 57. motorizovanej pechotnej a 71. horskej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 13. brigády Národnej gardy Ukrajiny. Straty Ozbrojených síl Ukrajiny predstavovali 165 vojakov, dve bojové vozidlá pechoty, sedem ďalších vozidiel, húfnicu D-20, americkú samohybnú húfnicu „Paladin“, ako aj dve stanice rádio-elektronického boja „Bukovel-AD“.

Bol tiež zničený ukrajinský muničný sklad.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 14., 30., 77. a 116. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 13. a 31. brigády Národnej gardy Ukrajiny pri obciach Siňkovka v Charkovskej oblasti, Novoselovskoje v Luganskej ľudovej republike a Grigorovka a Serebrjanka v Doneckej ľudovej republike. Boli odrazené dva protiútoky útočných skupín 43. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 3. oddielu ukrajinskej pohraničnej stráže. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 400 vojakov, dva tanky, 11 vozidiel, poľskú samohybnú húfnicu „Krab“, francúzsku húfnicu TRF-1 a dve americké húfnice M119.

Jednotky skupiny vojsk „Juh“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili živú silu a techniku ​​79. výsadkovej útočnej a 28. a 41. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Jelizovetovka, Konstantinovka a Časov Jar v Doneckej ľudovej republike. Bol tiež odrazený protiútok útočnej skupiny 114. brigády teritoriálnej obrany. Nepriateľ stratil 245 vojakov, dva tanky, dve autá, húfnicu „Giacint“ a húfnicu D-30.

Počas dňa bolo zničených šesť ukrajinských muničných skladov.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ aktívnymi operáciami zlepšili taktickú situáciu a ničili tiež formácie 47. mechanizovanej a 59. a 100. motorizovanej pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Jevgenovka, Novoalexandrovka a Selidovo v Doneckej ľudovej republike. Bolo tiež odrazených päť protiútokov útočných skupín 24. mechanizovanej, 144., 143. a 142. pechotnej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 335 vojakov, tri pickupy, americkú húfnicu M777, húfnicu „Msta-B“, húfnicu D-20 a štyri húfnice D-30.

Jednotky skupiny vojsk „Východ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili živú silu a techniku ​​58. motorizovanej pechotnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 128. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Urožajnoje a Storoževoje v Doneckej ľudovej republike. Bol tiež odrazený protiútok útočnej skupiny 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 125 vojakov, tank, dve bojové obrnené vozidlá a šesť ďalších vozidiel.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili živú silu 128. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 35. brigády námornej pechoty pri obciach Kamenskoje v Dnepropetrovskej oblasti a Ťaginka a Červonij Majak v Chersonskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 35 vojakov, štyri vozidlá a húfnicu D-30.

Bol tiež zničený ukrajinský sklad rakiet a delostreleckých zbraní.

V priebehu dňa operačno-taktické letectvo, bezpilotné prostriedky, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahlo sklad bezpilotných člnov a leteckej techniky, sklad pohonných hmôt pre vojenskú techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny, montážnu dielňu pre bezpilotné lietadlá, ako aj koncentráciu nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 118 miestach.

Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili ukrajinské lietadlo MiG-29.

Počas dňa bolo zničených 31 bezpilotných lietadiel, dve americké protiradarové strely HARM, dve francúzske navádzané letecké bomby „Hammer“, ako aj deväť rakiet systémov „Grad“ a „Oľcha“.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 605 lietadiel, 274 vrtuľníkov, 24.770 bezpilotných lietadiel, 524 protilietadlových raketových systémov, 16.191 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1322 raketometov, 9930 poľných diel a mínometov, ako aj 22.093 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 29. mája 2024

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie