Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 3. apríla 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ ničili nepriateľskú živú silu a techniku pri obci Strokevka v Charkovskej oblasti a odrazili tri útoky útočných skupín 60. mechanizovanej a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obci Terny v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ ničili nepriateľskú živú silu a techniku pri obci Strokevka v Charkovskej oblasti a odrazili tri útoky útočných skupín 60. mechanizovanej a 95. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obci Terny v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených síl za deň predstavovali 30 vojakov, tri vozidlá, americkú húfnicu M777 a dve húfnice D-20.

V doneckom smere jednotky skupiny síl „Juh“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili živú silu a techniku ​​24., 28. a 53. mechanizovanej a 5. útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 241. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Časov Jar, Kurdjumovka a Krasnogorovka v Doneckej ľudovej republike. Odrazených bolo aj 10 protiútokov formácií 81. výsadkovej, 10. horskej a 67. a 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 4. brigády Národnej gardy Ukrajiny pri obciach Belogorovka v Luganskej ľudovej republike a Berestovoje, Krasnoje, Bogdanovka a Konstantinovka v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali 390 vojakov, obrnené bojové vozidlá „Kozak“ a „MaxPro“, ako aj 19 ďalších vozidiel. Počas protibatériového boja boli zasiahnuté americká húfnica M119, samohybná húfnica „Gvozdika“, húfnica D-30 a protitankové delo MT-12 „Rapira“.

V avdejevskom smere jednotky skupiny vojsk „Centrum“ aktívnymi operáciami zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie, ničili nepriateľské formácie a odrazili deväť protiútokov útočných skupín 25. výsadkovej a 24., 47. a 59. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Pervomajskoje, Kirovo, Vodjanoje, Berdyči a Toneňkoje v Doneckej ľudovej republike. Nepriateľ stratil až 305 vojakov, dve obrnené bojové vozidlá, tri ďalšie vozidlá, americkú húfnicu M777, húfnicu D-20, dve húfnice D-30 a samohybnú húfnicu „Gvozdika“.

V južnodoneckom smere jednotky skupiny vojsk „Východ“ zlepšili taktickú situáciu a zasiahli paľbou živú silu a techniku 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obci Vodjanoje v Doneckej ľudovej republike. Okrem toho bol pri obci Urožajnoje v Doneckej ľudovej republike odrazený protiútok útočnej skupiny 58. motorizovanej pešej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 155 vojakov, tri vozidlá, ako aj raketomet BM-21 „Grad“.

V chersonskom smere jednotky skupiny vojsk „Dneper“ zasiahli paľbou formácie 65. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 121. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Novodanilovka a Nesterjanka v Záporožskej oblasti a Respublikanec v Chersonskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 35 vojakov, štyri vozidlá, britskú samohybnú húfnicu AS-90 „Braveheart“ a húfnice D-20 a D-30.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zničili hangár na výrobu a skladovanie bezpilotných lietadiel, sklad zbraní a zasiahli tiež živú silu a vojenskú techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny v 131 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 164 ukrajinských bezpilotných lietadiel a dve riadené letecké bomby JDAM americkej výroby.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 581 lietadiel, 270 vrtuľníkov, 18.538 bezpilotných lietadiel, 495 protilietadlových raketových systémov, 15.684 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1262 raketometov, 8644 poľných diel a mínometov, ako aj 20.576 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 3. apríla 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie