Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 4. apríla 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili živú silu a techniku ​​nepriateľa pri obciach Rozovka, Rajgorodok a Žovtnevoje v Luganskej ľudovej republike a Terny v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 125 vojakov a štyri vozidlá. […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

V kupjanskom smere jednotky skupiny vojsk „Západ“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili živú silu a techniku ​​nepriateľa pri obciach Rozovka, Rajgorodok a Žovtnevoje v Luganskej ľudovej republike a Terny v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 125 vojakov a štyri vozidlá.

V doneckom smere jednotky skupiny síl „Juh“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili živú silu a techniku ​​28. mechanizovanej a 92. útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 241. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Kleščejevka, Kurdjumovka a Krasnogorovka v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili až 340 vojakov, tank a osem vozidiel. Okrem toho boli počas protibatériového boja zasiahnuté dve húfnice „Msta-B“, húfnica D-20, dve samohybné húfnice „Gvozdika“ a tri húfnice D-30.

Boli tiež zničené tri muničné sklady ukrajinských ozbrojených síl.

V avdejevskom smere jednotky skupiny vojsk „Centrum“ aktívnymi operáciami zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili nepriateľské formácie 24. a 47. mechanizovanej, 3. útočnej a 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Orlovka, Berdyči a Toneňkoje v Doneckej ľudovej republike. Pri obci Pervomajskoye v Doneckej ľudovej republike bol tiež odrazený protiútok útočnej skupiny 25. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil až 305 vojakov, dve obrnené bojové vozidlá, dve ďalšie vozidlá, ako aj americkú samohybnú húfnicu „Paladin“.

V južnodoneckom smere jednotky skupiny síl „Východ“ zlepšili taktickú situáciu a paľbou zasiahli živú silu a techniku 58. motorizovanej pechotnej a 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 128. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Vodjanoje, Storoževoje a Ugledar v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa za deň predstavovali 105 vojakov, tri vozidlá, americkú húfnicu M777, ako aj raketomet BM-21 „Grad“.

V chersonskom smere jednotky skupiny vojsk „Dneper“ zasiahli paľbou formácie 28. mechanizovanej a 128. horskej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Mirnoje a Pjatichatki v Záporožskej oblasti. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 35 vojakov, tri vozidlá, ako aj raketomet „Grad“.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie zasiahli muničný sklad, dočasné miesto nasadenia zahraničných žoldnierov pri obci Merefa v Charkovskej oblasti, ako aj živú silu a vojenskú techniku Ozbrojených síl Ukrajiny v 135 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany pri meste Kramatorsk v Doneckej ľudovej republike zostrelili ukrajinské lietadlo Su-27.

Zničili aj 196 ukrajinských bezpilotných lietadiel a zostrelili osemnásť rakiet systému HIMARS.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 582 lietadiel, 270 vrtuľníkov, 18.734 bezpilotných lietadiel, 495 protilietadlových raketových systémov, 15.687 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1264 raketometov, 8654 poľných diel a mínometov, ako aj 20.596 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 4. apríla 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie