Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 4. júna 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračujú v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany a počas dňa ničili živú silu a techniku 42. mechanizovanej, 57. motorizovanej pechotnej a 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 36. brigády námornej pechoty a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ pokračujú v postupe do hĺbky nepriateľskej obrany a počas dňa ničili živú silu a techniku 42. mechanizovanej, 57. motorizovanej pechotnej a 82. výsadkovej útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 36. brigády námornej pechoty a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Žovtnevoje, Lipcy, Staryj Saltov a Vysokaja Jaruga v Charkovskej oblasti. Boli tiež odrazené tri protiútoky útočných skupín 82. výsadkovej útočnej a 71. horskej brigády, ako aj 13. brigády Národnej gardy Ukrajiny. Straty ozbrojených síl Ukrajiny predstavovali 105 vojakov, tri vozidlá, protilietadlový raketový systém „Osa“, americkú húfnicu M777, ako aj húfnicu. D-30.

Jednotky skupiny síl „Západ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 28. mechanizovanej a 4. tankovej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Stepovaja Novoselovka a Boguslavka v Charkovskej oblasti. Okrem toho bol odrazený protiútok nepriateľskej útočnej skupiny pri obci Nevskoje v Luganskej ľudovej republike. Za deň prišli ukrajinské ozbrojené sily o 400 vojakov, tri obrnené transportéry, osem áut, tri húfnice D-20, húfnicu „Msta-B“ a samohybnú húfnicu „Gvozdika“.

Jednotky skupiny síl „Juh“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili tiež živú silu a techniku ​​28. a 54. mechanizovanej, 5. útočnej a 46. výsadkovej brigády ukrajinských ozbrojených síl pri obciach Seversk, Dylejevka, Konstantinovka a ostroje v Doneckej ľudovej republike. Nepriateľ stratil viac ako 470 vojakov, dve bojové vozidlá pechoty, tri ďalšie vozidlá, ako aj húfnicu „Msta-B“.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ zlepšili taktické postavenie a ničili formácie 47. mechanizovanej a 71. pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 109. brigády teritoriálnej obrany a 2. brigády Národnej gardy pri obciach Sokol, Jevgenovka, Karlovka a Rozovka v Doneckej ľudovej republike. Bolo odrazených päť protiútokov útočných skupín 23., 24., 47. a 110. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Straty nepriateľa predstavovali 370 vojakov, štyri obrnené bojové vozidlá, dve ďalšie vozidlá, americkú húfnicu M777, samohybnú húfnicu „Gvozdika“, dve húfnice D-30 a americkú húfnicu M119.

Jednotky skupiny síl „Východ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili živú silu a techniku ​​58. motorizovanej pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny a 128. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Urožajnoje a Storoževoje v Doneckej ľudovej republike. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 130 vojakov, dve bojové obrnené vozidlá a sedem ďalších vozidiel.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili živú silu a techniku ​​formácií 65. mechanizovanej a 128. horskej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Rabotino a Lobkovoje v Záporožskej oblasti. Straty ozbrojených síl Ukrajiny v tomto smere predstavovali 75 vojakov, tri vozidlá, dve americké húfnice M777, húfnicu D-20, húfnicu „Msta- B“.

Operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo ruských ozbrojených síl zasiahli koncentrácie nepriateľskej živej sily a vojenskej techniky v 112 miestach.

Ruskými systémami protivzdušnej obrany bolo tiež zostrelené ukrajinské útočné lietadlo Su-25.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili počas dňa 18 rakiet systémov HIMARS „Oľcha“, dve francúzske navádzané bomby „Hammer“, ako aj 41 bezpilotných lietadiel ukrajinských ozbrojených síl.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 610 lietadiel, 274 vrtuľníkov, 25.122 bezpilotných lietadiel, 527 protilietadlových raketových systémov, 16.247 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1328 raketometov, 10.074 poľných diel a mínometov, ako aj 22.263 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 4. júna 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie