Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Brífing ruského ministerstva obrany 6. júna 2024

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie. Jednotky skupiny vojsk „Sever“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili živú silu a techniku ​​57. motorizovanej pechotnej a 31. a 110. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 113., 120. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk, Belyj Kolodez, Vesjoloje, Vysokaja Jaruga, Žovtnevoje […]
Menej ako 1 min. min.

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie.

Jednotky skupiny vojsk „Sever“ zlepšili situáciu na frontovej línii a ničili živú silu a techniku ​​57. motorizovanej pechotnej a 31. a 110. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 113., 120. a 125. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Volčansk, Belyj Kolodez, Vesjoloje, Vysokaja Jaruga, Žovtnevoje a Cirkuny v Charkovskej oblasti. Bolo odrazených šesť protiútokov útočných skupín 82. výsadkovej útočnej brigády, 101. bezpečnostnej brigády Generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl a 13. brigády Národnej gardy Ukrajiny. Straty nepriateľa predstavovali 140 vojaov, tank, dva obrnené transportéry, sedem áut, nemeckú samohybnú húfnicu „Panzerhaubitze 2000“, dve húfnice D-20 a tri húfnice D-30.

Jednotky skupiny vojsk „Západ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili formácie 21. a 67. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Borovaja v Charkovskej oblasti a Ivanovka, Kolodezi a Novoje v Doneckej ľudovej republike. Boli odrazené aj dva protiútoky jednotiek 3. útočnej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 155 vojakov, dva obrnené transportéry, poľskú samohybnú húfnicu „Krab“, dve americké húfnice M198, samohybnú húfnicu „Akacia“ a americkú húfnicu M119.

Jednotky skupiny síl „Juh“ zlepšili situáciu pozdĺž frontovej línie a ničili živú silu a techniku ​​5. útočnej, 79. výsadkovej a 54. a 92. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl, ako aj 116. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Verchnekamenskoje, Jelizavetovka, Konstantinovka a Kurdjumovka v Doneckej ľudovej republike. Straty ukrajinských ozbrojených síl predstavovali 640 vojakov, dve obrnené bojové vozidlá vrátane amerického obrneného transportéra M113, dve ďalšie vozidlá, americkú húfnicu M198, tri húfnice „Msta-B“ a húfnicu D-20.

Boli tiež zničené stanica rádio-elektronického boja „Bukovel-AD“ a dva sklady poľnej munície ukrajinských ozbrojených síl.

Jednotky skupiny vojsk „Centrum“ zlepšili taktickú situáciu a ničili formácie 71. horskej a 23. a 28. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 109. brigády teritoriálnej obrany a 2. brigády Národnej gardy pri obciach Jevgenovka, Karlovka, Novgorod a Selidovo v Doneckej ľudovej republike. Bolo odrazených šesť protiútokov útočných skupín 68. horskej a 24., 47., 110. a 118. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl. Nepriateľ stratil 345 vojakov, tank, dve obrnené bojové vozidlá, dve ďalšie vozidlá, americkú húfnicu M777, štyri húfnice „Msta-B“ a húfnicu D-30.

Jednotky skupiny síl „Východ“ obsadili výhodnejšie pozície a ničili živú silu a techniku ​​58. a 72. mechanizovanej brigády ukrajinských ozbrojených síl a 102. a 128. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Vodjanoje, Neskučnoje a Urožajnoje v Doneckej ľudovej republike. Straty nepriateľa predstavovali 150 vojakov, dve bojové vozidlá pechoty, deväť ďalších vozidiel, húfnicu D-30 a protitankové delo „Rapira“.

Jednotky skupiny vojsk „Dneper“ ničili formácie 141. pechotnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, 35. brigády námornej pechoty a 121. brigády teritoriálnej obrany pri obciach Pjatichatki v Záporožskej oblasti a Mylovoje, Novoťjaginka a Ingulec v Chersonskej oblasti. Ukrajinské ozbrojené sily stratili 60 vojakov, päť vozidiel, samohybnú húfnicu „Akacia“ a samohybnú húfnicu „Gvozdika“.

V priebehu dňa zasiahlo operačno-taktické letectvo, bezpilotné lietadlá, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie sklad bezpilotných člnov, miesto prípravy a spúšťania bezpilotných lietadiel letiskového typu, miesta dočasného nasadenia zahraničných žoldnierov a koncentrácie živej sily a vojenskej techniky ukrajinských ozbrojených síl v 127 miestach.

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 48 ukrajinských bezpilotných lietadiel, protilodnú raketu „Neptun“, ako aj sedem rakiet systémov HIMARS a „Oľcha“.

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 610 lietadiel, 274 vrtuľníkov, 25.225 bezpilotných lietadiel, 527 protilietadlových raketových systémov, 16.276 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1330 raketometov, 10.162 poľných diel a mínometov, ako aj 22.311 špeciálnych vojenských vozidiel.

Brífing ruského ministerstva obrany 6. júna 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie